СБУ запобігла вивезенню з України обладнання для російських військових кораблів

 

У Миколаєві контррозвідка Служби безпеки України викрила та запобігла спробі прихованого вивезення з України газотурбінної продукції для потреб Військово-морського флоту Російської Федерації.

Про це в п’ятницю, 13 листопада, інформує пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що представники місцевої комерційної структури спільно з громадянином Росії планували нелегально переправити за кордон продукцію одного з державних підприємств для проведення випробувань газотурбінних двигунів, що експлуатуються на військових кораблях РФ. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у фігурантів підготовлене для нелегального експорту технологічне обладнання, а також документальні матеріали із доказами протиправної діяльності”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Заходи з викриття оборудки проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції в Миколаївської області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Миколаївського гарнізону.

Нагадаємо, нещодавно в Луганській області на кордоні з РФ правоохоронці затримали партію контрабанди на понад 600 тисяч гривень.

Читайте також:
Контррозвідка блокувала продаж іноземцям запчастин до бойових вертольотів ЗСУ

На Львівщині військових підозрюють у розкраданні запчастин до техніки на 1 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна