На Львівщині військових підозрюють у розкраданні запчастин до техніки на 1 млн грн

 

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в розкраданні майна двом військослужбовцям — заступнику командира ремонтного полку та заступнику командира ремонтно-відновлювального батальйону однієї з військових частин Львівської області.

Про це в четвер, 30 квітня, інформує пресслужба ДБР.

“Слідством встановлено, що військовослужбовці впродовж 2019 року налагодили схему викрадення майна з військової частини (запчастин до транспортних засобів). Унаслідок неправомірних дій посадових осіб попередня сума збитків військової частини склала понад 62 тисячі гривень”, — йдеться у повідомленні ДБР.

Під час обшуків за межами службових приміщень у підозрюваних вилучили 21 елемент військової техніки, їхню вартість підрахують згодом.

Під час позапланової інвентаризації господарської діяльності військової частини виявили нестачу автозапчастин до військової техніки на суму понад 1 мільйон гривень.

ДБР не повідомляє назви військової частини, посилаючись на таємницю слідства.

Військовим висунули підозру за ч. 3 ст.410 ККУ, що передбачає позбавлення волі від 5 до 12 років. Їм мають обрати запобіжні заходи та відсторонити від посад.

До розслідування залучені військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону та Головне управління військової контррозвідки Служби безпеки України.

Читайте також:
Поліція викрила розкрадання на понад ₴2 млн під час ремонту Ради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна