Поліція закрила справу за заявою Шокіна щодо Байдена, – ЗМІ

 

Національна поліція закрила кримінальне провадження щодо колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена, яке було порушене за заявою ексгенпрокурора Віктора Шокіна.

Про це у вівторок, 10 листопада, передає “Укрінформ” із посиланням на джерело в офісі генпрокурора.

“Нацполіція закрила кримінальну справу щодо Джозефа Байдена, яка була порушена за заявою колишнього генпрокурора Віктора Шокіна”, – йдеться в повідомленні.

Байден Шокін 1 Байден Шокін 2
<
>
Джерело: "Укрінформ"

Співрозмовник агентства додав, що справа була зареєстрована за ст. 344 ККУ (втручання у діяльність державного діяча) в Державному бюро розслідувань на виконання рішення суду.

Пізніше бюро її перенаправило на розслідування до Печерського управління Нацполіції, яке і закрило справу 23 вересня поточного року.

Нагадаємо, суддя Печерського суду Києва Сергій Вовк зобов’язав відкрити справу через “неправомірне втручання” колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена в діяльність ексгенпрокурора Віктора Шокіна.

Раніше Шокін заявляв, що у 2016 році його звільнили з посади генпрокурора через тиск колишнього віцепрезидента США Байдена. Шокін вважає, що причиною стало розслідування діяльності компанії Burisma, до правління якої входив син Джо Байдена – Гантер Байден.

Читайте також:
Найстарший президент. Як Джо Байден ішов до посади і чого чекати Україні після його перемоги

ОГП закрив провадження щодо замаху на Шокіна за допомогою тепловізора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна