ОГП закрив провадження щодо замаху на Шокіна за допомогою тепловізора

 

Офіс генпрокурора закрив кримінальну справу про замах на колишнього генпрокурора Віктора Шокіна за допомогою тепловізора.

Інформацію у вівторок, 3 березня, підтвердили у пресцентрі Службі безпеки України у коментарі журналістам “Української правди”.

В СБУ сказали, що справу закрили 28 лютого.

Цього ж дня колишній нардеп Сергій Лещенко в Telegram теж писав про закриття справи.

За його інформацією, у провадженні допитали 700 свідків, провели близько десяти слідчих експериментів і стільки ж судових експертиз.

Разом з тим, виявилося, що ще наприкінці 2015 було встановлено, що за допомогою тепловізора неможливо помітити людей, які перебувають у кабінеті генпрокурора.

Лещенко відзначив, що тоді ж, наприкінці 2015 року, було доведено, що з місця скоєння пострілу неможливо побачити людей в кабінеті генерального прокурора, і з 2017 року у справі не відбувалося нічого.

Екснардеп додав, що в травні 2019 року, після активізації адвоката Трампа Руді Джуліані на українському напрямку, адвокати Шокіна долучили до справи роздруківки з інтернету про тиск Джо Байдена на Петра Порошенка з метою його відставки.

Читайте також:
Рік тепловізора Шокіна. То було сплановане і погоджене згори інсценування, – Касько

“І на сонці бувають плями”. Матіос визнав свою помилку з “тепловізором Шокіна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна