Рік тепловізора Шокіна. То було сплановане і погоджене згори інсценування, – Касько

 

Віталій Касько
заступник генерального прокурора України в 2014—2016 роках, державний радник юстиції 3-го класу, адвокат

(FB)

Вибори в США затьмарили собою подію, яка повинна хвилювати українців набагато більше – пройшов рік з моменту, коли в листопаді 2015 року відбувся замах на одного з топ-чиновників нашої держави – генпрокурора Віктора Шокіна.

За даними слідства, невідомий снайпер зробив три постріли по кабінету генпрокурора під час наради, що проводилася у будинку ГПУ в центрі столиці. Вікна в приміщенні були щільно зачинені шторами, а скло броньоване, але за версією слідства кілери використали тепловізор і таким чином “бачили” все, що відбувалось у кімнаті.

Правда, всього за вісім місяців головний військовий прокурор Анатолій Матіос визнав, що з приводу тепловізора погарячкував, але про злодіїв, які нібито посягнули на життя видатного державного діяча, так нічого і не розповів.

А ці добродії з тепловізором можуть і зараз блукати під чиїмись вікнами темними осінніми вечорами, наводячи жах на вищих чиновників, які, судячи з обсягів валютної готівки в їхніх електронних деклараціях, мають всі підстави цих добродіїв побоюватись.

Цікаво, але нинішнього генпрокурора, так само як і колишнього, абсолютно не хвилює хід слідства у цій принциповій справі. Ніяких заяв з цього приводу пан Луценко, який за рівнем медійності може дати фору зіркам естради, не робив уже кілька місяців.

А суспільство між тим має повне право знати – куди заблукало слідство і коли чекати на результати? Бо за рік можна було довести все що завгодно, та навіть пов’язати замах на генпрокурора з відомими “пострілами в Далласі“.
Тим більше, що зв’язок цієї справи зі США очевидний, бо, наприклад, за тиждень до замаху на Віктора Шокіна, тодішній посол США в Україні Джеффрі Пайєтт критикував ГПУ за відкритий підрив реформ в Україні, а віце-президент Джо Байден вимагав відставки українського генпрокурора.
Але чомусь нинішній очільник ГПУ Юрій Луценко як води набрав у рота. Агов, Юрію Віталійовичу, коли нам чекати на розкриття цієї всесвітньої змови?

А якщо дивитись на цю справу серйозно, то ми зрозуміємо, що вона спеціально ведеться пасивно. Бо злі язики подейкують, що то було сплановане і навіть погоджене згори інсценування замаху, аби зберегти Шокіна на посаді після встановлення фактів зв’язку з “діамантовими прокурорами” та інших корупційних скандалів.

“Тепловізорна справа” – яскраве свідчення того, що інсценування, брехня та лицемірство є типовими методами нинішньої політичної влади, які вона перейняла у спадок від попередньої і, як бачимо, навіть вдосконалила.

Читайте також:
Трепак: Суспільство чекає результатів розслідування замаху на генпрокурора Шокіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна