“І на сонці бувають плями”. Матіос визнав свою помилку з “тепловізором Шокіна”

 

Військовий прокурор Анатолій Матіос визнав, що помилявся, коли заявляв про застосування тепловізора під час так званого “замаху” на генпрокурора Віктора Шокіна. Про це Матіос сказав в інтерв’ю програмі “Лівий берег” на телеканалі “24”.

Саме запитання журналістки – “як просувається справа з тепловізором” – військовий прокурор визнав тролінгом, тобто кепкуванням.

Матіос розповів, що “замах на життя державного діяча (…) розслідується виключно СБУ”, а не військовою прокуратурою.

При цьому інтерв’юєрка нагадала, що саме військовий прокурор заявляв про спробу вбити Шокіна з використанням тепловізора через скло.

“Навіть на сонці бувають плями. Я помилився”, – визнав Анатолій Матіос.

“Я використовую інший тепловізор. І, по-моєму, діяльність з тим тепловізором, виявлення злочинів, розслідування і доправлення до суду найбільш ефективна”, – додав він.

Як відомо, СБУ і прокуратура заявляли, що 1 листопада 2015 року пізно ввечері невідомі обстріляли робочий кабінет тодішнього генерального прокурора Віктора Шокіна, коли в приміщенні тривала нарада керівника відомства з підлеглими.

Тоді військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що снайпер здійснив три постріли. “Постріл було зроблено практично в упор, з розрахунку попадання в район тулуба і голови. Куля була спрямована прицільно з використанням тепловізора, оскільки всі штори та ролет були закриті, і побачити місце знаходження людей, які знаходилися в кабінеті, було неможливо”, – сказав Матіос на прес-конференції.

Читайте також:
Військовий прокурор вважає наслідки амністії учасників АТО “страшними для країни”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна