Різанина в Кривому Розі: суд обирає нападнику запобіжний захід, у місті оголосили день жалоби

 

Центрально-міський районний суд Кривого Рогу розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу 29-річному Тарасові Усенку, якого підозрюють у нападі на людей, у результаті чого двоє осіб загинули, ще восьмеро – отримали поранення.

Про це в понеділок 9 листопада, повідомили у пресслужбі ГУНП у Дніпропетровській області.

“Обирають зараз запобіжний захід у Центральному міському суді Кривого Рогу”, – сказали у пресслужбі в коментарі журналістам УНН.

У місті понеділок оголосили день жалоби після нападу чоловіка з ножем, який поранив 8 і вбив 2 людей, заявили в пресслужбі Криворізької міськради.

“За розпорядженням міського голови Кривого Рогу 9 листопада у місті оголошено днем жалоби за загиблими під час нападу зловмисника”, – йдеться в повідомленні.

Зловмисником, який у Кривому Розі вбив двох осіб та поранив ще вісьмох, виявився 29-річний місцевий мешканець Тарас Усенко. Вбити людей йому наказав “голос”, написав на сторінці у ФБ заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“Факту вбивств він не заперечував і прямо заявляв те, що він “прийшов з пекла”, те, що “він Бог”, що якийсь “голос” наказав йому вбити 15 осіб.

Затримали чоловіка у момент, коли той намагався зарізати жінку із дитиною. За словами родичів Усенка, той їздив працювати в Чехію, звідки рік назад повернуся іншою людиною.

“Став говорити про якихось демонів. Але не вів себе агресивно”, – цитує родичів Геращенко.

Під час обшуку у помешканні вбивці на стінах поліція знайшла “дивні містичні символи і концентричні малюнки”. Трактувати їх будуть експерти психіатричної лікарні.

Фото з ФБ Антона Геращенка

Як інформувала “Новинарня“, 7 листопада в Кривому Розі поліція затримала чоловіка за підозрою у вбивстві двох людей на вулиці.
Крім того, нападник поранив ножем ще вісім осіб, серед яких – 8-річний хлопчик.

Читайте також:
“Je suis Samuel!”: Францією прокотилася хвиля мітингів після обезголовлення вчителя, уряд посилює боротьбу з ісламізмом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна