Апеляційний суд закрив справу за “самоволку” проти майора Ковальова, який виступив проти Зеленського

 

Київський апеляційний суд закрив провадження в адміністративній справі
за фактом самовільного залишення військової частини майором ЗСУ Романом Ковальовим.

Резолютивну частину судового рішення опублікував у фейсбуці в понеділок, 9 листопада, сам Ковальов.

“Постанову судді Шевченківського районного суду Києва від 9 червня 2020 року щодо Ковальова Романа Анатолійовича скасувати та провадження в адміністративній справі… закрити за відсутністю події та складу адмінправопорушення, передбаченого частиною 3 статті 172-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення – самовільне залишення військової частини або місця служби”, – йдеться в судовому рішенні.

Зі слів Ковальова, мається на увазі адміністративний протокол, який склав на нього заступник командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони генерал-майор Анатолій Баргилевич.

“(Протокол – Н) за, нібито, самовільне залишення мною частини, хоча насправді, я хворів, про що своєчасно доповів генералу Сирському (генерал-лейтенант Олександр Сирський є командувачем Сухопутних військ ЗСУ – Н.) і про що мав відповідну медичну довідку”, – пише Ковальов.

Справу передали в Шевченківський райсуд Києва, де його визнали винним.

Зі слів Ковальова, після апеляційної ухвали та скасування рішення суду першої інстанції, він вже подав заяву про вчинення суддею Шевченківського райсуду кримінального злочину.

“Заяву вже внесено до ЄРДР. На черзі й інші учасники складання незаконного протокола”, – резюмував Ковальов.

Як інформувала “Новинарня“, 30 січня наказом командувача Сухопутних військ Збройних сил України майору ЗСУ Роману Ковальову оголосили сувору догану за “повідомлення негативного характеру” в соцмережі про президента України Володимира Зеленського.
Ковальов тоді був офіцером відділу інформаційної протидії оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

Після оголошеного дисциплінарного покарання офіцер заявив про намір судитися. 

18 червня Ковальова звільнили зі Збройних сил.

Детальніше про “справу майора Ковальова” читайте в матеріалі “Новинарні“:
“Справа майора Ковальова”: як офіцера переслідують за пост проти Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна