Глава МОЗ пояснив, за якої умови пацієнти з COVID-19 вважаються незаразними без повторного тесту

 

МОЗ пояснив новий протокол, за яким пацієнти, що мали підтверджений COVID-19, перестають бути розповсюджувачами інфекції.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в неділю, 8 листопада.

“Такі пацієнти вже не заражають іншу людину за однієї з двох умов. Одна умова – коли після 10 днів лікування методом ПЛР не визначаються фрагменти РНК. Тобто 10 днів пройшло, зробили тест – і тест негативний“, – сказав міністр.

Або інша умова – якщо немає клінічних проявів ГРВІ протягом трьох днів, рахуючи з 10-го дня появи перших симптомів коронавірусної хвороби.

“Тобто похворіли 10 днів, і потім три дні у вас немає клінічних ознак, незалежно від того, чи робили ви тест”, – пояснив глава МОЗ.

Як відомо “Новинарні“, з кінця жовтня 2020 року почав діяти новий протокол міністерства охорони здоров’я, за яким особи, що хворіли на COVID-19, не обов’язково мають проходити повторний лабораторний тест. Відтак у державних медзакладах припинили робити безплатні повторні ПЛР-тести пацієнтам із легкою формою коронавірусу.

Читайте також:
В Україні виявили ще майже 9,4 тис. нових випадків коронавірусної хвороби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна