Порошенко теж привітав Байдена

 

П’ятий президент України Петро Порошенко слідом за Володимиром Зеленським привітав демократа Джо Байдена з перемогою на президентських виборах у США.

Про це йдеться в дописі на сторінці Порошенка у фейсбуці ввечері в суботу, 7 листопада.

“Мої найтепліші вітання Джо Байдену – бійцю, державнику та новообраному президенту США!
Це була вражаюча, хоча і жорстка кампанія, яку обидва кандидати зробили неперевершеною та інтригуючою на кожному кроці. Це і є демократія. І це той приклад, який ми наслідуємо в Україні, попри екзистенційні виклики, яким ми і надалі протистоїмо”, – зазначено в дописі.

“Україні пощастило з президентом США, який володіє такими глибокими та особистими знаннями про нашу державу. Разом із твердою двопартійною підтримкою України, ми дуже сподіваємось на віддане трансатлантичне лідерство Сполучених Штатів в інтересах Вільного світу.
Знайте, що в Україні у вас є добрі друзі та союзники на цьому шляху!” – додав Порошенко.

Мої найтепліші вітання Джо Байдену — бійцю, державнику та новообраному президенту США!

Це була вражаюча, хоча і…

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 7 листопада 2020 р.

Варто зазначити, що шостий і п’ятий президенти України виступили із привітаннями на адресу Байдена після того, як провідні американські медіа з різних таборів визнали, що підрахунок голосів у ключових штатах свідчить про загальну перемогу кандидата від демократів.
Попри висновки ЗМІ щодо переможця виборів, чинний президент Дональд Трамп не погоджується з поразкою. Нового главу Білого дому ще мають визначити обрані виборники у грудні, а Трамп залишатиметься президентом до інавгурації наступного президента 20 січня 2021 року.
Під час каденцій Барака Обами/Петра Порошенка віцепрезидент США Джозеф Байден відвідував Україну й активно чинив вплив на українську політику. Після цього, вже при Зеленському, ДБР відкрило справу щодо тиску Байдена на генпрокурора Шокіна.

Читайте також:
Зеленський зробив крок до участі в виборчій кампанії у США на боці Трампа, – “ЄП”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна