Зеленський зробив крок до участі в виборчій кампанії у США на боці Трампа, – “ЄП”

 

Президент України Володимир Зеленський зробив крок до того, щоби стати гравцем американської передвиборчої кампанії на боці одного з кандидатів, чинного президента Дональда Трампа. 

Таку думку висловили автори матеріалу “Атака на Байдена: як Зеленський створює нову кризу у відносинах із США”, який вийшов у середу, 20 травня, на “Європейській правді”.

Видання акцентує, що Україна не вперше опиняється у вирі американських передвиборчих баталій.

“Заява Зеленського заводить нас у ситуацію, гіршу, ніж будь-коли. Досі Україну сприймали у ролі “об’єкта атаки Трампа”. Тепер Київ “атакує” самостійно. По суті, Володимир Зеленський зробив крок до того, щоби стати гравцем американської передвиборчої кампанії на боці одного з кандидатів, чинного президента Дональда Трампа”, – йдеться в матеріалі.

Журналісти підкреслили, що раніше від ГПУ вимагали порушити справу, у якій фігурувало би прізвище Байдена, сина колишнього віцепрезидента США.

Тепер президент Зеленський особисто оголошує про розпочате кримінальне провадження, у якому до того ж фігурує вже не син Джо Байдена, а він сам.

“Зараз американські медіа вже звертають увагу на те, що в грудні 2019 року, під час останнього візиту до Києва, Джуліані зустрічався з Андрієм Деркачем – тим самим депутатом, що нині оприлюднив записи розмов Порошенка і Байдена”, – наголошують журналісти-міжнародники.
“Дуже схоже на те, що Зеленський виявився пішаком у чужій грі. Не обов’язково лише американській.Дуже схоже, що його бажання “покарати Порошенка” використовують, перетворюючи Україну на гравця американської політики”, – резюмували медійники.

Як відомо, на пресконференції 19 травня колишній “регіонал”, нині позафракційний нардеп Андрій Деркач заявив, що в оприлюднених аудіоматеріалах ідеться про факти “міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні”.
За словами депутата, записи, датовані 2015-2016 роками, він отримав від журналістів-розслідувачів, а робив їх особисто Петро Порошенко. Байден і Порошенко обговорюють нібито отримання мільярда доларів для України в обмін на збереження схем енергетичної компанії Burisma, звільнення тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна, розкол коаліції у Верховній Раді, вплив США на фракцію “Самопоміч”, майбутні вибори.
Деркач назвав ці фактом ознаками “зовнішнього управління Україною” – такий штамп використовує і російська пропаганда.

У партії Порошенка “Європейська солідарність” заявили, що оприлюднені Деркачес аудіофрагменти “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”.
У Порошенка вважають, що одним із завдань нардепа Деркача сьогодні “є лобіювання інтересів олігарха Коломойського”, мовляв, “очевидно, Приватбанк – це винагорода за участь у цій російській провокації”.

Читайте також:
Зеленський анонсував справу про держзраду для Порошенка за розмову з Байденом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна