Трамп неочікувано перемагає в більшості “хитких” штатів, – ЗМІ

оновлено, станом на 10:50

Інфографіка The New York Times – результати голосування у США, станом на 10:50 4 листопада 2020

Всупереч прогнозам, чинний президент США Дональд Трамп за результатами попереднього підрахунку голосів забирає всіх виборників у більшості “хитких” штатів, що дає йому суттєвий шанс для переобрання на посаді.

Такі висновки робить телеканал CNN із посиланням на власні підрахунки.

За даними каналу, президент Трамп переміг у Флориді. Цей штат, який відноситься до “хитких” (swing state, де виборці від виборів до виборів коливаються між демократами і республіканцями), дає 29 голосів вибірників.

Телеканал також повідомляє про перемогу Трампа в Огайо, який дає йому ще 18 голосів вибірників.

У цих штатах перевагу Трампові віддає і видання The New York Times.

Крім того, на своїй інтерактивній мапі підрахунку результатів голосування NYT зараховує чинному президентові виграш у штаті Техас, який дає переможцеві одразу 38 виборників.

Кандидат від демократів Джо Байден у “хитких” штатах наразі виграв лише Міннесоту.

За даними видання, не охопленими залишаються ще сім значних “хитких” штатів – Північна Кароліна, Джорджія, Аризона, Вісконсін, Пенсильванія, Мічиган, Невада.

За попередніми підрахунками, Байден має стійку перевагу в Аризоні та Неваді. Тоді як у Пенсильванії, Джорджії, Вісконсині, Мічигані, Північній Кароліні попереду Трамп.

Втім, пораховані ще далеко не всі голоси.

Станом на 10:50 за київським часом 4 листопада голоси виборників діляться як 227 на 213 на користь Байдена.
Перемогу на президентських виборах здобуде той кандидат, який матиме підтримку щонайменше 270 виборників. Якщо кандидат здобуває більшість голосів пересічних виборців у якому штаті, він теоретично забирає собі всіх виборників цього штату.
Інтрига зростає через високу кількість виборців, що проголосували поштою, і ці листи ще не отримані.

Нагадаємо, соціологія показувала перевагу Джо Байдена у більшості ключових “хитких” штатів. Однак щодо Флориди прогноз соціологів уже перекреслено.

Чергові вибори президента США відбулися 3 листопада 2020 року.
При цьому рекордна частина американських виборців проголосували по пошті та достроково (близько 100 мільйонів).
Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними.
Аналітики визначають такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида.

Читайте також:
Від “Джавелінів” для України і до “друга Кім Чен Ина”: у США пройшли останні дебати Трампа і Байдена перед виборами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.