Байден має перевагу над Трампом у чотирьох “хитких” штатах, – соціологія

 

За три дні до виборів у США колишній віцепрезидент, демократ Джозеф Байден-молодший має явну перевагу над чинним президентом, республіканцем Дональдом Трампом у чотирьох найважливіших штатах-гойдалках, які від виборів до виборів змінюють симпатії між двома партіями.

Про це свідчить нове соціологічне опитування, підкріплене позицією осіб, які не брали участі у виборах 2016 року, а тепер готові проголосувати головним чином за демократа, повідомляє 1 листопада The New York Times.

Соціологічне дослідження проведене New York Times та Siena College серед імовірних виборців у період 26-31 жовтня.

Соціологічне дослідження проведене New York Times та Siena College серед імовірних виборців у період 26-31 жовтня.

Ідеться про штати Флорида, Аризона, Вісконсін та Пенсильванія.

За даними опитування, в Аризоні та Пенсильванії Байден має перевагу над чинним президентом на 6%, у Флориді – на 3%, у штаті Вісконсин – аж на 11% (52% проти 41% у Трампа).

Чергові вибори президента США призначені на 3 листопада 2020 року.

При цьому станом на 30 жовтня достроково проголосували вже понад 85 мільйонів американських виборців, серед них і президент-республіканець Дональд Трамп та його головний конкурент, демократ Джо Байден.
Кількість тих, хто проголосував достроково, перевищує половину від загальної явки на минулих виборах 2016 року році (тоді проголосували 138,8 мільйона).

Оскільки президента США визначають не прямим голосуванням, а через виборників, то ключове значення має перемога кандидатів у так званих “хитких” штатах, або штатах-“гойдалках” (swing state, battleground state) – це штати США, де кандидати від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними. Саме на такі штати зазвичай націлено виборчі кампанії.
Аналітики визначають такі хиткі штати: Айова, Вірджинія, Вісконсин, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Огайо, Пенсильванія, Північна Кароліна, Флорида.

Читайте також:
Від “Джавелінів” для України і до “друга Кім Чен Ина”: у США пройшли останні дебати Трампа і Байдена перед виборами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна