Офіс ОПЗЖ в Харкові розмалювали портретами Стуса

 

У Харкові невідомі розмалювали портретами Василя Стуса офіс міського осередку “Опозиційної платформи – За життя” та приймальню його керівника Андрія Лесика.

Про це в четвер, 29 жовтня, повідомляє громадська організація “Світанок”.

“Небайдужі харків’яни нагадали, що вбивця Стуса не зможе приховати правди, приховати те, що він причетний до загибелі українського поета, та залишили “привіт” біля офісу ОПЗЖ. Правду не заборонити!” – йдеться у повідомленні.

На фото з місця події видно, що на будівлі залишили трафаретні малюнки із портретом Василя Стуса та написом: “Заборонена правда – все одно правда”.

Також на табличці із прізвищем керівника міського осередку ОПЗЖ Андрія Лесика залишили напис: “Сєпар”.

Як інформувала “Новинарня“, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюдження тиражу книги журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” без дозволу Віктора Медведчука.
Суд визнав, що деякі фрази у книзі “порушують честь та гідність позивача”.
Також з Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Віктора Медведчука.
В серпні народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя”, в минулому – призначений адвокат українського політв’язня Василя Стуса Віктор Медведчук подав в суд на журналіста і історика Вахтанга Кіпіані.
Водночас Кіпіані заявив, що звернувся до омбудсмена щодо позову Медведчука через книгу про Стуса.

Читайте також:
Рішення щодо заборони книжки про Стуса ухвалила суддя Заставенко, яка відвідує ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна