“Нафтогаз” у листопаді підвищить ціни на газ для населення

 

“Нафтогаз” у листопаді підвищить ціни на газ у межах “Місячного” та “Річного” тарифів через традиційне зростанням вартості блакитного палива в опалювальний сезон.

Про це в понеділок, 26 жовтня, повідомила пресслужба “Нафтогазу”.

У жовтні компанія залишила ціни на газ на рівні вересня, тобто 4,7 грн за м³ у пакеті “Місячний” та 5,24 грн за м³ у пакеті “Річний”.

У листопаді у межах місячного контракту ціна на газ зростає до 6,33 грн за м³, у межах річного контракту — 6,45 грн за м³.

Якщо підключений тариф “Річний” у попередні місяці, то користувач продовжує платити за газ за ціною того періоду. Наприклад, до 31 жовтня включно можна перейти на річний контракт за ціною 5,24 грн за м³.

Ціни підвищують через зростання вартості газу на європейських газових хабах, яке відбувається через опалювальний сезон. Проте цьогоріч збільшення цін називають помірним через запаси газу в українських підземних сховищах.

У жовтні у Європі вартість блакитного палива зросла на 26% у порівнянні з вереснем, але в Україні ціна газу для виробників тепла зросла на 24% через запаси у сховищах.

Читайте також:
Проти керівництва “Нафтогазу” відкрили кримінальну справу, – Коболєв

Транзит газу через Україну знизився на 42%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна