Проти керівництва “Нафтогазу” відкрили кримінальну справу, – Коболєв

 

За фактом діяльності менеджменту НАК “Нафтогаз України” порушено кримінальне провадження.

Про це повідомив голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв, інформує “Громадське радіо” в четвер, 8 жовтня.

“Справа стосується діяльності менеджменту компанії. Але важко розслідувати діяльність менеджменту без прізвища Коболєв. Вона побудована на обвинуваченнях у державній зраді. Коли її відкрито, я не знаю. Папери із цього приводу отримав сьогодні”, – сказав Коболєв.

Він зазначив, що в компанії сприймають це як “дуже наполегливе запрошення до публічної дискусії“.

“Ми готові це запрошення прийняти. Нам нічого приховувати. І щодо державного аудиту стосовно резерву боргів і з усіх інших питань ми абсолютно відкриті”, – додав він.

Голова правління стверджує, що збився з ліку кримінальних справ щодо “Нафтогазу”.

“Я особисто перестав рахувати після того, як у 2018 році особисто мене оштрафували на 8 мільярдів гривень. Такий штраф мені, як фізичній особі, виписала Державна митниця. Потім у судах ми змогли довести, що підстав для штрафування не було і цей штраф некоректний. По суті мене хотіли оштрафувати за те, що ми відмовилися розмитнювати той газ, який російський “Газпром” постачав і досі постачає на окуповані території Донецької та Луганської областей”, – зазначив Коболєв.

“Економічна правда” інформує, що державна аудиторська служба надіслала матеріали ревізії НАК “Нафтогаз України” до Головного управління контррозвідки СБУ.

В акті ревізії, який був надісланий СБУ, йдеться про масштабні порушення та неефективні управлінські рішення, що “можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, які призвели або можуть призвести до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 176,190 млрд гривень, у тому числі фінансових порушень, що призвели до втрат – 75,486 млрд гривень”.

Читайте також:
Газпром збільшив транзит газу територією України до контрактного максимуму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна