“Пихаті заяви “слуг”, що їх підтримує народ, тепер втратили будь-який сенс”

 

Тарас Шамайда
громадський діяч, співкоординатор руху добровольців “Простір свободи”

(FB)

Підсумки екзит-полів з різних кінців України в цілому підтверджують прогнози:

1. Правляча партія “Слуга народу” зазнала нищівної поразки як на виборах до рад, так і тим більше на виборах голів. Характерні для “слуг” пихаті заяви, що їх підтримує народ, відтепер втратили будь-який сенс.

2. У більшості міст лідерами є чинні міські голови. Більшість із них або перемогли в першому турі, або вийшли у другий тур на першому місці. Партії мерів (у т.ч. де-факто “місцеві партії”) також перемагають у багатьох містах.

3. Прогнозоване зростання підтримки “ОПЗЖ” не перетворилося на перемогу цієї партії на Сході чи Півдні. І в Одесі, і в Харкові, і в Дніпрі, і в Маріуполі “ОПЗЖ” буде в меншості.

4. Підтримка “Європейської солідарності” з минулого року істотно зросла. ЄС не лише виграла вибори до багатьох рад на Заході і майже вдвічі випередила “слуг народу” у Києві, але й демонструє пристойний результат в Одесі і Харкові (12% і 9% відповідно). Коли в Одесі, де рік тому перемога Зеленського і його партії була тотальною, кандидат в мери “ЄС” лише на 1% відстає від кандидата “слуг” (12 і 13% відповідно) – це щось та значить.

Читайте також:
Мерські екзит-поли: Кернес у Харкові і Бойченко в Маріуполі перемогли, у Львові, Дніпрі, Одесі, Черкасах – другий тур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна