Опитування Зеленського: гонорар – 1250 грн, контроль ботом і трекером

 

Так звані “волонтери”, які проводять у Києві “опитування”, ініційоване президентом Володимиром Зеленським, за день роботи отримують трохи більше 1,2 тис. грн і відстежуються трекерами в боті.

Про це “Новинарні” на правах анонімності розповів один із рядових виконавців опитування в Голосіївському районі столиці, на дільниці біля станції метро “Деміївська”.

За словами молодика, за день йому мають заплатити 1250 грн.

Про набір до проведення опитування він дізнався напередодні від друга. Бланки для опитування забирав у невідомій квартирі.

У день голосування “опитувальників” біля дільниць контролює бот – програма, встановлена у смартфоні, відстежує геолокацію і вказує, коли можна відлучитися на перерву.

Також “опитувальника” контролює регіональний координатор.

Як і інші учасники “опитування”, хлопець відмовився відповідати на запитання, з якою організацією вони підписували угоду на надання таких послуг 25 жовтня. Він розповів, що виконавцям наказали не розголошувати інформацію з цього приводу. “Повна конфіденційність”, – пояснив опитувальник.

“Волонтер” також розповів, що він склеював картонну урну для своїх “бюлетенів” сьогодні вранці самотужки і зараз вона розвалюється.

У хлопця при собі близько 1000 бланків для “опитування”. Це звичайні аркуші без нумерації та вихідних даних.

Ті аркуші, які не використають протягом дня, треба буде розірвати, сфотографувати цей процес і надіслати координатору.

Зі слів юнака, виборці біля дільниці голосування скаржилися поліцейським на його присутність. Натомість полісмен лише попросив хлопця пересунутися трохи далі від входу в приміщення дільниці.

Парубок не нав’язується виборцям – охочі взяти участь в опитуванні самі підходять до нього, вже коли проголосують на дільниці. В основному це люди старшого віку, при цьому учасники “опитування” різко критикують президента Зеленського.

Він сам підраховуватиме результати “голосування” на “опитуванні” на його дільниці.

“Навіть якщо на бланках пишуть якісь образи, то це побачу тільки я. Ми просто після 20:00 це підраховуємо і надсилаємо цифри, скільки “за” і “проти”, а самі бюлетені викидаємо”, – пояснив працівник.

автор: Ганна Велігдан

Читайте також:
“Опитування від Зеленського” проводять неповнолітні. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, за ініціативою президента України Володимира Зеленського 25 жовтня відбувається так зване “опитування громадян” щодо їхнього ставлення до деяких проблем розвитку суспільства.

13 жовтня президент Зеленський у відеозверненні анонсував “всенародне опитування“, на якому українцям запропонують дати відповідь на п’ять питань. Він їх озвучував у різні дні почергово.

Перелік запитань виглядає так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

Проєкт курирує офіс президента. Біля виборчих дільниць перебувають “волонтери” в білих манішках із картонними урнами з анкетами, схожими на бюлетені. Вони не мають партійної символіки. На запитання журналістів ці “волонтери” розповідають, що діють на підставі договорів, але не кажуть, яку соціологічну компанію представляють.
При цьому вони не вимагають документів у виборців і можуть надавати кожному охочому будь-яку кількість аркушів для голосування, що дозволяє говорити про спотворені результати опитування.

За висновком експертів, цей проєкт має на меті підвищити явку прибічників Зеленського на вибори та поліпшити рейтинг його партії “Слуга народу”.
Президент Зеленський пояснив, що всенародне опитування в день виборів потрібне йому для того, щоб “почути думку народу”, а потім виносити певні пропозиції на розгляд депутатів Верховної Ради.

Як стало відомо, “опитування Зеленського” фінансує партія “Слуга народу”, але проводитиме його нібито якась соціологічна фірма. За підрахунками ГМ “Опора”, в масштабах країни воно має обійтися в більш як 100 млн грн.

Надходила інформація про використання адмінресурсу для проведення “опитування Зеленського”.

Його офіційним представником став один із редакторів “Кварталу 95” Артем Гагарін.

Читайте також:
В’ятрович заявив у поліцію на опитування Зеленського

“Адмінресурс у чистому вигляді”: в Запоріжжі на “опитування Зеленського” працює обласний центр молоді. ФОТО

У день виборів РОК проведе акцію #БойкотЗе, щоб скаржитись на опитування Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна