Волонтери показали знищену в пожежі на Луганщині БМП-2

 

Благодійний фонд “Повернись живим” показав знищену в пожежі на Луганщині бойову машину піхоти БМП-2.

Відповідне фото було оприлюднене на сторінці фонду у фейсбуці у вівторок, 20 жовтня.

“На передовій гинуть не лише люди, а й військова техніка. «Спекотна» осінь внесла свої корективи у ситуацію на Донбасі. Протягом двох місяців нашим захисникам довелось зустрітися з кількома спалахами масштабних пожеж… Полум’я знищило чимало військового майна: від побутових речей і десятків кілометрів кабелю до засобів радіозв’язку та приладів спостереження. Але є і вагоміші втрати, які ви бачите на фото”, – зазначили у фонді.

Видання “Український мілітарний портал” пише, що, найімовірніше, ця бойова машина піхоти БМП-2 була знищена вогнем на початку вересня 2020 року, коли про це оголосив міністр оборони Андрій Таран.

“Вогонь знищив одну бойову машину піхоти та одну вантажівку “Урал”, — розповів він тоді на брифінгу.

Читайте також:
На Луганщині підірвався пожежний автомобіль, травмовано трьох осіб

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня та 1 жовтня на території Луганської повторно спалахнули пожежі на семи осередках. Горять очерети, суха трава, ліс, вогонь перекидається на будівлі в селах.
На КПВВ “Станиця Луганська” вогонь знищив модуль пункту допомоги.
Загалом на цих пожежах загинули 11 осіб, травмовані – 19.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила понад десяток кримінальних проваджень.
В офісі генпрокурора опрацьовують чотири версії виникнення пожеж: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області; умисний підпал; самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов та необережне поводження з вогнем.
Штаб ООС заявляв про навмисні підпали та обстріли трасуючими кулями з боку окупантів. Українські військові зняли відео, як бойовики підпалюють траву біля позицій ЗСУ на Луганщині.
Військовослужбовці Збройних сил України беруть участь у локалізації осередків пожеж та надають допомогу місцевим громадам, які найбільше її потребують.

8 жовтня рятувальники повідомили, що пожежі на території Луганської області, які виникли 30 вересня та 1 жовтня, ліквідовані.

Читайте також:
Поліція встановила ймовірні чотири джерела займання, які переросли в пожежі на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.