У “Повернись живим” показали відео, як бойовики підпалюють траву біля позицій ЗСУ на Луганщині

 

Волонтери міжнародного благодійного фонду “Повернись живим” оприлюднили відео, на якому, за їх словами, видно, як російські найманці підпалюють суху траву неподалік позицій Збройних сил на Луганщині.

Як повідомили у фонді в п’ятницю, 2 жовтня, це відео їм надали військові однієї з бригад, яка зараз виконує бойові завдання на Луганщині.

“На ньому чітко видно, як терорист російсько-окупаційних військ підпалює суху траву неподалік позицій українських бійців. Скільки таких навмисних підпалів було по всій передовій – невідомо. До того ж ворог використовував трасувальні кулі. Тому Луганщина палає вже третій день”, – йдеться у повідомленні.

На відео з 1:00 хвилини видно, як якісь люди розкидають вогнище у траву біля позицій ЗСУ. Волонтери запевняють, що це російські найманці.

У фонді наголошують, що найскладніші обставини склалися саме вздовж лінії розмежування – на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти.

Як писала “Новинарня“, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникли масштабні лісові пожежі.
Ввечері 1 жовтня в офісі генпрокурора повідомили про 11 загиблих внаслідок пожеж, у ДСНС вранці 2 жовтня поінформували про дев’ятьох загиблих. Ще 17 – госпіталізовані, 150 осіб евакуювали. Вогнем пройдені понад 13 тисяч гектарів.
Найбільш складна ситуація – від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де пожежі набули загрозливого характеру для десятків населених пунктів.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила десять кримінальних проваджень.

У пресцентрі штабу ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями російських окупантів із застосуванням трасувальних куль.

В офісі генпрокурора опрацьовують чотири версії виникнення пожеж: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області; умисний підпал; самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов та необережне поводження з вогнем.

Читайте також:
Шмигаль: Гроші на подолання наслідків пожеж на Луганщині виділять з резервного фонду

Пожежі на Луганщині: вогонь поширився до КПВВ “Станиця Луганська”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна