Уряд упродовж двох тижнів представить результати аудиту держави, – Зеленський

 

Кабінет Міністрів України протягом двох тижнів представить результати аудиту держави.

Як передає “Новинарня“, про це президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, 20 жовтня під час щорічного послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

“Уряд провів повноцінний аудит держави, протягом двох тижнів представить його результати. Та вже сьогодні зрозуміло, що попереду багато роботи, а пріоритети зрозумілі”, – сказав глава держави.

Також він наголосив, що водночас результатами цього аудиту чекатиме і презентації економічних векторів країни до 2030 року.

“Знаю, що така робота велась урядом. Тому разом з результатами аудиту держави чекаємо презентацію економічних векторів України до 2030 року”, – зазначив Зеленський.

Водночас президент нагадав про низку важливих кроків, які владі вже вдалося здійснити.

Зокрема, забезпечили енергетичну безпеку та підписали новий п’ятирічний контракт із “Газпромом” на транзит газу. З 1-го вересня мінімальну заробітну плату збільшено до п’яти тисяч гривень, а в січні 2021-го вона буде становити 6 тисяч, а в липні – 6500. Відбулась індексація пенсій та збільшення пенсій громадянам похилого віку.

“Додаткових три мільярди гривень направлено на підвищення пенсій, людям старшим 80 років. Наступного року – людям, старшим 75 років”, – нагадав він.

Під час цього виступу глава держави заявив, що у період коронакризи фінансування ЗСУ не зменшується, а також назвав свої повістки у військомат “фейковими”.

Читайте також:
“Слуга народу” пропонує відкласти підвищення “мінімалки” до кінця 2021 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна