Мінкульт рекомендує книгу “Справа Василя Стуса” для читання

 

Після скандального рішення суду про заборону книги “Справа Василя Стуса” Вахтанга Кіпіані її рекомендували до читання у Мінкульті.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у вівторок, 20 жовтня, заявив, що закупить для національних бібліотек частину накладу книги Вахтанга Кіпіані.

“Творець “темникі” вирішив знову виступити у звичній для себе ролі цензора та на допомогу йому прийшов український суд. Якими б емоційними не були вислови автора, але тепер про роль кума Путіна у справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть в рази більше людей. Так само, як його спроба заборонити роботу журналістів підштовхнула до Помаранчевої революції”, – написав міністр.

Ткаченко наголосив, що Міністерство культури та інформаційної політики рекомендує цю книгу до читання, і поки справа перебуватиме в апеляції, він особисто закупить частину накладу для національних бібліотек.

Як інформувала “Новинарня“, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюдження тиражу книги журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” без дозволу Віктора Медведчука.
Суд визнав, що деякі фрази у книзі “порушують честь та гідність позивача”.
Також з Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Віктора Медведчука.
В серпні народний депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя”, в минулому – призначений адвокат українського політв’язня Василя Стуса Віктор Медведчук подав в суд на журналіста і історика Вахтанга Кіпіані.
Водночас Кіпіані заявив, що звернувся до омбудсмена щодо позову Медведчука через книгу про Стуса.

Читайте також:
Рішення щодо заборони книжки про Стуса ухвалила суддя Заставенко, яка відвідує ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна