Укроборонпром зекономив 0,5 млрд грн завдяки закупівлям через Prozorro

 

“Укроборонпром” за 9 місяців зміг заощадити 524 млн грн на закупівлях завдяки переходу на систему Prozorro.

Про це в понеділок, 19 жовтня, повідомила пресслужба “Укроборонпрому”.

“Завдяки переходу на систему Prozorro підприємтсва Укробонпрому за підсумками 9 місяців 2020 року зекономили понад 524 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема 166 млн грн вдалось заощадити на агрегованих закупівлях коли товар або послуга купувались спільно в межах одного тендеру для усіх або декількох підприємств концерну. Зокрема на централізованій закупівлі верстатів концерн зекономив в 52,5 млн грн, газу – 50 млн грн, електроенергії – 33 млн грн, страхуванні вантажів – 21,6 млн грн, аудиторських послугах – 5,67 млн грн, бронюванні готелів – 2 млн грн, талонах на пальне – 1,3 млн грн.

Зазначається, що за три квартали 2020 року “Укрборонпром” оголосив та провів близько 16 тисяч тендерів загальною вартістю у понад 5,5 млрд гривень. Найбільше підприємства Укроборонпрому закуповували електроенергію та газ, виробниче устаткування та складові до нього, мастильну оливу та охолоджуючі рідини, запасні частини.

Завдяки відкритим та прозорим процедурам закупівель понад п’ять тисяч постачальників взяли участь у тендерах: в середньому 2,2 постачальники змагалися за перемогу у кожному з них.

Нагадаємо, “Укроборонпром” готовий вперше та достроково передати ЗСУ партію ракет, які пробивають 400-мм броню.

Читайте також:
Укроборонпром заявив про завершення першого етапу трансформації. І пілот холдингу “Радарні системи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна