Укроборонпром готовий вперше та достроково передати ЗСУ партію ракет, які пробивають 400-мм броню

 

Державна акціонерна холдингова компанія “Артем”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”, готова достроково передати замовнику кілька сотень новітніх некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених в рамках державного оборонного замовлення.

Про це в середу, 14 жовтня, повідомили в пресцентрі “Укроборонпрому”.

Зазначається, що ракети типу РС-80 Збройні сили України отримають вперше.

Партія була виготовлена після прийняття цього засобу ураження на озброєння.

Фото із сайту ДАХК “Артем”

За словами президента компанії Володимира Зіміна, підприємству вдалося достроково виконати контрактні зобов’язання

“Завдяки збільшенню ваги бойової частини РС-80 може пробивати 400 мм броні при дальності запуску у 1,2-4 кілометри. Ми переконані, що вона гідно зарекомендує себе на службі, та розраховуємо на продовження виготовлення РС-80 для потреб сил безпеки та оборони України”, – повідомив Зімін.

Довідково:
РС-80 – розробка власного конструкторського бюро компанії “Артем”. Конструкція ракети передбачає можливість оснащення її різними бойовими частинами та підривачами, в тому числі для боротьби з безпілотними літальними апаратами у складі зенітно-ракетних комплексів. Перша партія некерованих авіаційний ракет РС-80 успішно витримала вогневі випробування та підтвердила свої тактико-технічні характеристики.

Некерована авіаційна ракета РС-80 з кумулятивно-осколковою бойовою частиною є поліпшеною версією НАР С-8КОМ. Призначена для ураження броньованої, легкоброньованої та неброньованої бойової техніки і живої сили супротивника. Використовується на літаках типу Су та МіГ, гелікоптерах типу Мі та Ка. Призначена для пуску з блоків типу Б8 та їх модифікацій (аналогів). Також ракета РС-80 може застосовуватися у складі озброєння перспективних наземних платформ і десантно-штурмових катерів.

Як інформувала “Новинарня“, 9 жовтня Державна акціонерна холдингова компанія “Артем” звітувала, що завершила випробування першої партії некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених для потреб державного замовника – Міністерства оборони України.

Вогневі випробування пройшли успішно, підтвердивши відповідність продукції технічним вимогам та високим стандартам якості.

Читайте також:
На Херсонщині випробували модернізовані ракети для комплексу “Вільха”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна