Степанов пояснив, як голосуватимуть виборці на самоізоляції

 

Українцям, які хочуть проголосувати на виборах 25 жовтня, але перебувають на самоізоляції, необхідно до 23 жовтня подати до виборчої комісії відповідну заяву з довідкою від медичної установи про стан здоров’я.

Про це повідомив у суботу, 17 жовтня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає “Укрінформ”.

“Ми хочемо, щоби вибори пройшли максимально безпечно для здоров’я українців, адже ці вони будуть відрізнятися від усіх попередніх. У таких умовах ми їх ще не проводили, в умовах такого додаткового виклику, як COVID-19”, – сказав урядовець.

Він зазначив, що Міністерство охорони здоров’я надало відповідні рекомендації щодо проведення виборів ЦВК, Київській міській держадміністрації й обласним держадміністраціям, які стосуються технічних моментів. А також пояснив, як саме будуть голосувати виборці, що перебувають на самоізоляції, яким рекомендується здійснювати голосування за місцем перебування.

“Виборцям, які бажають проголосувати за місцем перебування, необхідно не пізніше 20:00 останньої п’ятниці перед днем виборів, 23 жовтня, подати заяву (до виборчої дільниці, – “Н”) з доданою довідкою медичної установи про стан здоров’я. Це необхідно, щоби відповідна виборча дільниця на своєму засіданні ухвалила рішення щодо їхнього включення до витягу із списку виборців для голосування за місцем їх перебування. Виборцю, який перебуває на самоізоляції, щоби проголосувати, необхідно мати від лікаря або закладу охорони здоров’я виписку з медичної карти або витяг з реєстру медичних записів про направлення рецептів електронної системи охорони здоров’я”, – пояснив Степанов.

Водночас він наголосив, що так акцентує на цьому питанні, тому що в країні велика кількість людей перебуває на самоізоляції.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів до сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів з 490 до 136.

Читайте також:
Україна оновила сумні досягнення за числом нових випадків і померлих від “ковіду” за добу. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна