У Кривому Розі закінчився підземний шахтарський страйк

 

Підземний шахтарський страйк, що тривав 43 доби на шахті “Жовтнева” Криворізького залізорудного комбінату, завершився.

Сторонам вдалося домовитися, протестувальники вийшли на поверхню, повідомив увечері в четвер, 15 жовтня, голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець у фейсбуці.

“Перемовини між протестувальниками та адміністрацією КЗРК закінчилися позитивно – угоду підписано”, – написав він.

За його словами, “на гірників ще чекає іспит судовою системою”. У п’ятницю, 16 жовтня, о 13:00 у Жовтневому районному суді м. Кривий Ріг розпочнеться розгляд справи за позовом ПАТ “Криворізький залізорудний комбінат” до десяти шахтарів, які брали участь в акції протесту.

Як інформувала “Новинарня“, протести шахтарів у Кривому Розі розпочалися 3 вересня. Станом на ранок 8 вересня у підземному протесті брали участь 393 працівники шахт КЗРК.

Державна служба з питань праці під час планової перевірки на виконання доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля виявила на залізорудному комбінаті 190 порушень.

Правління КЗРК заявило, що подає заяву до поліції щодо блокування виробничого процесу і майна підприємства страйкарями та розпочинає заходи з підготовки підприємства до тривалого простою.

Адміністрація КЗРК наполягає, що вимоги в частині підвищення зарплат на 10% та 25% набудуть чинності з моменту, коли на поверхню піднімуться всі страйкарі.

Увечері 25 вересня протестувальники шахт “Тернівська” та “Гвардійська” у повному складі піднялися на поверхню. 29 вересня на поверхню піднялися протестувальники шахти “Батьківщина”.

Вранці 15 жовтня на шахті “Жовтнева” під землею протестував 21 гірник.

Читайте також:
“Шахтарі працювали в забої 85 см заввишки”: на Луганщині СБУ блокувала незаконний видобуток вугілля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна