“Почуйте голос шахтарів!”: півтори сотні гірників Кривого Рогу протестують під землею, діти влаштували флешмоб

 

Фото: ФБ Михайло Волинець

У Кривому Розі триває акція протесту шахтарів, які вимагають погашення заборгованості. Під землею перебувають 149 шахтарів.

Про це 21 вересня повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

“149 гірників шахт “Жовтнева”, “Батьківщина”, “Тернівська”, “Гвардійська” двадцяту добу продовжують акцію протесту у підземних умовах”, – написав Волинець у фейсбуці.

Найбільше шахтарів протестують на шахті “Батьківщина” – 68, на “Тернівські” – 31, на “Жовтневій” і “Гвардійській” – по 25.

Також Волинець повідомив, що доки триває підземний протест гірників КЗРК, наземні мітинги у Кривому Розі та Києві, сім’ї шахтарів розпочали флешмоб на підтримку своїх рідних протестувальників.

?Доки триває підземний протест гірників КЗРК, наземні мітинги у Кривому Розі та Києві, сім’ї шахтарів розпочали флешмоб на підтримку своїх рідних протестувальників.

Опубліковано Михайло Волинець Неділя, 20 вересня 2020 р.

Діти фотографуються з плакатами на кшталт “Я дочка шахтаря. Почуйте голос шахтарів!”

Волинець додав, що у понеділок, 21 вересня, потрібно докласти максимум зусиль, щоб перемовини страйкарів із керівництвом відбулися та щоб вони були завершені на компромісних умовах.

Як відомо, протести шахтарів у Кривому Розі почалися 3 вересня.
Станом на ранок 8 вересня у підземному протесті брали участь 393 працівники шахт Криворізького залізорудного комбінату. На 19-й день протесту під землею залишалися 154 гірники.

За даними ЗМІ, ПАТ “КЗРК” – спільне підприємство Ріната Ахметова (44%) і, ймовірно, Ігоря Коломойського (кіпрська компанія контролює 49,94%). За даними YouControl, минулого року це підприємство отримало виручку в розмірі 6 млрд 500 млн грн, однак воно платить мізерні зарплати і роками накопичує борги перед шахтарями.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив голові Дніпропетровської ОДА ініціювати діалог між працівниками та керівництвом Криворізького залізорудного комбінату. Також Державна служба України з питань праці за дорученням уряду має перевірити ПАТ “Криворізький залізорудний комбінат”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна