У Києві учасники Маршу УПА вимагали ухвалення закону про колаборантів. ФОТО

 

У столиці учасники маршу УПА вимагали ухвалити закон “Про захист укрaїнської дeржавності від проявів кoлаборціонізму”.

Таку вимогу вони озвучили в середу, 14 жовтня, на акції під офісом президента, передає “Укрінформ”.

Так, учасники маршу висунули вимогу ухвалити закон, згідно з яким в українське прaвове поле буде введено поняття “кoлаборант”, а також створено спеціальну комісію, що розглядатиме злочини кoлаборантів.

Окрім цього, серед вимог учасників маршу є забезпечити дієву реакцію Служби безпеки України і Національної поліції на проросійську діяльність громадян України, які, починаючи з 2014 року, були помічені в колабораціонізмі; ініціювати позбавлення ліцензії на мовлення проросійських каналів “112”, NewsOne, ZIK, “НАШ”, “Інтер”, “Київ Live”; припинити обмеження українських військовослужбовців із ведення вогню у відповідь на обстріли російських військ і найманців на Донбасі.

Також учасники маршу влаштували на Банковій перформанс – встановили двері, пофарбовані в чорний колір, та кілька склянок із червоною рідиною, всередині банок активісти розмітили фотографії політичних діячів та керівників держави.

На місці акції чергувала Національна поліція, поліція діалогу, жодних сутичок чи провокацій під час події не відбулося.

Марш УПА 3 Марш УПА 2 Марш УПА 4 Марш УПА Марш УПА 5
<
>

У Києві 14 жовтня пройшов традиційний марш прaвих cил “Мaрш УПA-2020” з нагоди Дня зaхисника Укрaїни, 78-ї річниці створення УПA та Дня кoзацтва.
Марш стартував від пам’ятника Тарасові Шевченку й завершився біля офісу президента на Банковій, участь в ньому взяли близько трьох тисяч осіб.

Нагадаємо, торік на Покрову в Києві відбулися дві маніфестації: на багатотисячному “Марші спротиву капітуляції” протестували проти “особливого статусу” ОРДЛО, “формули Штайнмаєра” та відведення військ із лінії розмежування, а на “Марші УПА”, організованому “Свободою” та іншими націоналістичними партіями, – проти продажу землі.

Читайте також:
На конкурсі LifePressFoto відзначили світлини з маршу на Покрову та обстріляного Золотого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна