“Свободівці” на “Марші УПА”протестували проти продажу землі

 

У понеділок, 14 жовтня, в Києві відбувся традиційний “Марш УПА”, організований Всеукраїнським об’єднанням “Свобода”.

Участь у ході, що почалася о 13:00 від парку Шевченка, брали “свободівці” на чолі з лідером партії Олегом Тягнибоком, партії “Правий сектор, Організація українських націоналістів, Конгрес українських націоналістів, організація “Тризуб” ім. Степана Бандери, а також представники Асоціації фермерів України.

Після віча біля пам’ятника Тарасові Шевченку колона пройшла по бульвару Шевченка Хрещатиком до вулиці Інститутської, далі – алеєю Героїв Небесної сотні  до Банкової, де націоналісти пікетували офіс президента.

Цього року “Марш ОУН” відбувався під гаслом “Захистимо українську землю!” – так націоналісти висловили свій протест не лише проти можливої реалізації закону про особливий статус Донбасу і “формули Штайнмаєра”, а й проти торгівлі українськими землями сільськогосподарського призначення та олігархів.

Відповідно до заяви партійної пресслужби, у маніфестації взяли участь понад 12 тисяч націоналістів. Утім, за оцінками незалежних спостерігачів, чисельність акції була помітно менша.

Поліція оцінила кількість учасників у 6 тисяч людей.

До “свободівського” заходу не долучилася значна частина активістів, які брали участь у “Марші спротиву капітуляції”, який почав збиратися в парку Шевченко з 15-ї години.

“Марш слави УПА”, організований ВО “Свобода”, відбувається в Києві на свято Покрови Пресвятої Богородиці традиційно з 2005 року, цьогоріч уже вчотирнадцяте.

Читайте також:
До маршу на підтримку Віталія Марківа долучився Олег Сенцов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.