Як захисники України проти капітуляції марширували. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У День захисника України, 14 жовтня, в центрі Києва відбувався багатотисячний “Марш спротиву капітуляції”. Учасники походу протестували проти “особливого статусу” ОРДЛО, “формули Штайнмаєра” та відведення військ із лінії розмежування.

Ходу організували “Рух опору капітуляції”, партії “Національний корпус”, “Європейська солідарність” та ін.

Зібравшись о 15-й годині в парку Шевченка, учасники ходи вишикували величезну колону на проїжджій частині вулиці Володимирської, біля Червоного корпусу університету, і рушили через бульвар Шевченка до Майдану Незалежності.

Колона розтягнулася більш ніж на кілометр. Учасники ходи переважно тримали державні прапори, подекуди — червоно-чорні, партійні стяги “Ветеранського братства”, “Нацкорпусу”, прапори військових частин та ін.

На початку колони ішли ветерани війни на Донбасі у військових одностроях, зокрема командир батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич, Герой України партизан Володимир Жемчугов.

Далі — лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький зі своїми партійцями.

“Коробки” маніфестантів несли транспаранти із написами “Ні капітуляції!”, “Мінськ — зрада України”, “Лише перемога увінчує війну”, “Ні капітуляції”, “На коліна тільки перед Богом”, “Шлях до незалежності — від Московії до ЄС та НАТО”, “Війна до перемоги” тощо.

Учасники ходи скандували гасла “Слава нації — ні капітуляції”, “Нам потрібна перемога”, “Одна єдина соборна Україна”, “Ні капітуляції” та інші.

На початку колони їхала машина зі звукопідсилювальною системою і головним промовцем.

На Хрещатику й Майдані колону зустрічали численні прибічники й випадкові перехожі, зокрема футбольні уболівальники, які приїхали на матч Україна-Португалія.

 

На майдані Незалежності учасники маршу зупинилися й відбувся мітинг, на якому промовці висловлювалися проти “формули Штайнмаєра” і відведення українських військ.

Зокрема, командир батальйону “Госпітальєри”, народна депутатка Яна Зінкевич наголосила на тому, що президент має бути Верховним головнокомандувачем, а не “миротворцем”.

“Ми проти того, щоб прикриваючись людьми, жертвували державою”, — підкреслила ветеранка.

На початку мітингу кілька підлітків у футболках “Нацкорпусу” запалили на початку вулиці Інститутської кілька димових шашок, густий дим від яких завдав незручностей людям, що стояли в натовпі поруч.

Після цього підлітки зняли футболки і переодягнулися у свій звичайний одяг, свідками чого стали кореспонденти “Новинарні“.

При цьому організатори акції в мікрофон закликали не використовувати “димовухи”.

Після завершення акції на Майдані багато її учасників рушили в урядовий квартал, щоб, за словами промовців, “відвідати офіс президента”.

Більше світлин дивіться у фотогалереї:

Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (41) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (27) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (28) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (29) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (24) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (16) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (12) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (13) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (7) Марш-спротиву-капітуляції 72 омбр Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (35) Марш-спротиву-капітуляції-14.10 (39)
<
>

Усі фото — Дмитро Лиховій, “Новинарня

Читайте також:
“Свободівці” на “Марші УПА” протестували проти продажу землі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна