На конкурсі LifePressFoto відзначили світлини з маршу на Покрову та обстріляного Золотого

 

Кореспондент української служби “Радіо Свобода” Андрій Дубчак став лауреатом міжнародного конкурсу LifePressFoto за світлину з ветеранського параду, а також був відзначений за фоторепортаж після обстрілу на Луганщині.

Про це сам Дубчак написав у фейсбуці 9 травня.

“У День перемоги над нацизмом дізнався, що отримав нагороди у міжнародному фотоконкурсі LifePressFoto-2020 саме за фронтові кадри про збройну агресію РФ проти України. Золоту медаль у номінації “Гарячі новини (одиночне фото)” отримав за цей кадр: “Ветерани АТО під час маршу “Ні капітуляції” на Покрову та День захисника України. У марші взяло участь близько 12 тисяч осіб. Київ, 14 жовтня 2019 року”, – зазначив фотокор.

Інші нагороди – срібну та бронзову медалі – в цій номінації отримали фотографи Паулюс Пелецкіс (Литва) за знімок “Lithuania election night” та Сергій Гудак (Україна) за кадр “На межі”.

Також Андрій Дубчак отримав диплом Національної спілки фотохудожників України в номінації “Гарячі новини (фотонарис, серія фото)” за репортаж “Одразу після обстрілу. Золоте-4, Оріхове, Новотошківське”.
Ідеться про масовану артилерійську атаку окупантів у Попаснянському районі Луганщини 18 лютого 2020 року.

“Про конкурс, за пару годин до його закриття, мені випадково сказала біля будинку жінка, яка разом із чоловіком ламала бузок. Поїхав у справах, примчав і о 23:00 (за годину до закриття) почав щось терміново вибирати”, – розповів фотограф.

Гран-прі конкурсу LifePressPhoto здобув іспанець Антоніо Арагон за роботу “I Wanna be Messi 01”.

Міжнародний конкурс LifePressPhoto у 2020 році проходив уже вшосте. Це приватна ініціатива фізичної особи з України, фотохудожника Олександра Харвата.
Організатори – ГО “Український Центр фотомистецтва”, Національний університет “Острозька академія”, студія “У фарватері істин”.
Члени журі – Олександр Харват, EFIAP (Україна), Гарік Аванесян, MFIAP (Чехія), Борис Бухман, НСФХУ, (Україна).
Конкурс відкритий для всіх фотографів-репортерів світу. Фото мали бути зроблені не раніше 1 січня 2018 року.
На конкурс було подано 4427 фото від 236 часників із 27 країн.
Організатори називають метою проєкту “популяризацію документальної фотографії та затвердження її значущості в сучасному світі, важливість збереження її достовірності та правдивості, просвітницьку роль”.

Читайте також:
Відфотошоплене фото, яке виграло конкурс Nikon, дало старт новому інтернет-мему

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна