“Змінити ментальність радянського спецназу”: командувач ССО Галаган анонсував кадрові зміни в структурі

 

На високі посади в Командуванні Сил спеціальних операцій призначать бойових командирів підрозділів, які “заслужили довіру в українському суспільстві і повагу ворога”.

Про це заявив командувач ССО генерал-майор Григорій Галаган у коментарі журналістам “Радіо Свобода”.

На запитання журналістки, чи плануються кадрові зміни в структурі, він відповів ствердно, додавши, що “для якісного ривка в розвитку ССО” йому в команді потрібні професіонали.

“Є рішення про те, що на більш високі посади в Командуванні будуть призначені бойові командири підрозділів, які своїми діями заслужили довіру в українському суспільстві і повагу ворога. Їх замінять досвідчені командири, котрі пройшли шлях від командира групи спеціального призначення, мають відповідну освіту, здобуту в тому числі за кордоном”, – сказав Галаган.

“Сподіваюсь, таким чином вони змінять ментальність радянського «спецназу» на спосіб мислення сучасного SOF, адже оператором ССО має бути універсальний професіонал із холодною головою, неймовірною витримкою, здатністю діяти філігранно”, – додав Командувач ССО.

Галаган наголосив, що його було призначено на посаду командувача з посади начальника штабу Командування ССО.

“В мене були свої “100 днів” і вдосталь часу, щоб, як кажуть на флоті, “оглянутись по відсіках”… У мене немає своїх людей, є професіонали, спроможні продовжити розвиток Сил спеціальних операцій України”.

Галаган додав, що зміни стосуватимуться всіх складових і напрямків застосування ССО ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, 25 серпня новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України президент Зеленський призначив генерал-майора Григорія Галагана, який донедавна служив в СБУ.
26 серпня начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук представив особовому складу командувача ССО генерал-майора Григорія Галагана.

Читайте також:
Командувач ССО генерал Галаган також десантувався з американського конвертоплана Osprey

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна