“Слуга народу” вважає, що Україна буде зобов’язана купити путінську вакцину від коронавірусу – якщо буде доведено ефективність

Народний депутат фракції “Слуга народу” Олександр Качура висловив думку, що Україна буде зобов’язана закупити російську вакцину від коронавірусу, якщо буде доведена її ефективність.

Про це нардеп з орбіти Медведчука заявив в ефірі телеканалу Newsone, передає Liga.net.

“Я скажу зараз те, за що, напевно, частина фракції “Слуга народу” закидає мене камінням, але я вважаю, що на першому місці має бути здоров’я громадян”, – сказав Качура.

“Якщо російська вакцина покаже свою ефективність, будуть рекомендації відповідні, ми будемо зобов’язані закуповувати, я вважаю”, – заявив нардеп.

Як відомо, Олександр Качура – юрист, адвокат, нардеп від партії “Слуга народу”, позаштатний радник керівника офісу президента України.
Відповідно до даних реєстрів, очолював відокремлений підрозділ руху “Український вибір”, очолюваного Віктором Медведчуком, у Солом’янському районі Києва.

Як інформувала “Новинарня“, 11 серпня Володимир Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.

6 жовтня під час візиту в гості до свого кума Путіна лідер проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук попросив у того для України російську вакцину “Спутник V” та заявив, що вже щепився нею від коронавірусу. Володимир Путін сказав, що готовий працювати з Україною в питанні поставок російської вакцини від коронавірусу, але чекає офіційного запиту від Києва.

Щодо безпечності та дієвості російського препарату існують сумніви.

Президент Володимир Зеленський дав зрозуміти, що в Україні не буде російської вакцини від коронавірусу.

Відомо, що в Китаї від коронавірусу вже щеплюють людей, хоча випробування китайської вакцини ще не завершилися.
Підготовка вакцини від COVID-19 у розвинутих країнах Заходу також ще перебуває на стадії випробувань і тестувань.

Читайте також:
У Німеччині на людях почали тестувати вакцину проти COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна