Поліція викрила жінку, підозрювану в замаху на експолонену бойовиків “ДНР” Валентину Бучок

 

Поліцейські викрили підозрювану в замаху на умисне вбивство експолоненої бойовиків “ДНР” Валентини Бучок, який стався в червні в селі Іванопілля  біля Костянтинівки на Донеччині.

Про це в середу, 7 жовтня, поінформувала пресслужба поліції Донецької області.

Підозрювана в замаху – 49-річна мешканка Луганщини, яка є знайомою Бучок. Раніше вона неодноразово погрожувала жінці.

“У результаті проведених експертиз причетність зловмисниці до організації вибуху підтвердилася: ДНК-профіль, виявлений на спусковому важелі гранати, збігся з профілем підозрюваної. Було встановлено, що вона приїхала до Костянтинівського району, встановила “розтяжку” та відразу після скоєння злочину втекла додому на Луганщину”, – йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, мотивом замаху на вбивство стали ревнощі. Також підозрювана може бути причетна і до інших протиправних дій щодо потерпілої, які відбувалися протягом 2019 року.

Фігурантці повідомили про підозру у вчиненні злочину. Зараз вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У поліції зазначили, що правоохоронці провели понад десять різних експертиз. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, вранці 20 червня цього року Валентина Бучок була поранена внаслідок вибуху гранати на задньому дворі її будинку в прифронтовому селі Іванопілля біля Костянтинівки на Донеччині (підконтрольна українському урядові територія).

Валентина Бучок після нападу. Фото: “Радіо Свобода”

Як йшлося на сайті ГУ Національної поліції у Донецькій області, правоохоронці “встановлювали обставини події”. Попередня правова кваліфікація – ст. 15, ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

15 жовтня 2019 року невідомі зловмисники вже “мінували” садибу Валентини Бучок. Тоді розтяжку з гранатою, протягнуту через доріжку, що веде від будинку до хвіртки, випадково виявив її чоловік – на щастя, не зачепивши.

10 травня 2019 року невідомі підпалили будинок Бучок, зловмисників слідство так і не встановило.

Валентина Бучок. Фото: “Факти”

Валентина Бучок провела в полоні бойовиків “ДНР” 11 місяців. Жінку, яка працювала електромонтером в окупованому Донецьку, схопили 3 лютого 2017 року просто на вулиці, коли вона йшла на роботу.

Її звинуватили у шпигунстві, катували. Тоді ж співробітники так званого “МДБ ДНР” заявили їй, що за активну проукраїнську позицію, яку 54-річна жінка ніколи не приховувала, їй не дадуть спокою й на мирній території.

“Мовляв, у нас всюди є “свої люди”, ми будемо тебе знищувати. От вони й виконують свої обіцянки”, – розповідала згодом пані Валентина, яку було звільнено під час великого обміну полоненими 27 грудня 2017 року.

Читайте також:
Від вибуху гранати у прифронтовому Кураховому
загинуло подружжя українських волонтерів

Правозахисники вимагають ефективного розслідування нападів на експолонену бойовиків “ДНР” Валентину Бучок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна