Пожежі на Луганщині: рятувальники ліквідували дев’ять осередків

 

На Луганщині станом на ранок середи, 7 жовтня, з десяти основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності, дев’ять вже ліквідували.

Про це інформує пресслужба ДСНС.

“Продовжується гасіння одного осередку (осередок №1) поблизу населених пунктів Смолянинове, Боровеньки, Пурдівка та Гаврилівка. Загальна площа осередку –  4 тис. 640 га. Ліквідовано – 4 тис. 490 га, залишається – 150 га (локалізовано)”, – йдеться у повідомленні.

За попередніми оцінками, орієнтовна загальна площа пройдена вогнем становить понад 20 тис. га.

У вівторок, 6 жовтня, о 18:20 пожежу поблизу с. Артема Станично-Луганського району (осередок №10), яка виникла напередодні, ліквідували.

Повідомляється, що авіацією ДСНС з початку гасіння пожеж здійснила 588 скидів (1 тис. 906 тон води).

Інформація щодо знищення і пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади.

Для гасіння залучено понад 1150 людей і майже три сотні одиниць техніки, з них від ДСНС 387 чоловік особового складу та 102 одиниці техніки.

Роботи проводяться у цілодобовому режимі. Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня та 1 жовтня на території Луганської повторно спалахнули пожежі на семи осередках. Горять очерети, суха трава, ліс, вогонь перекидається на будівлі в селах.
На КПВВ “Станиця Луганська” вогонь знищив модуль пункту допомоги.
Загалом на цих пожежах загинули 11 осіб, травмовані – 19.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила понад десяток кримінальних проваджень.
В офісі генпрокурора опрацьовують чотири версії виникнення пожеж: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області; умисний підпал; самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов та необережне поводження з вогнем.
Штаб ООС заявляв про навмисні підпали та обстріли трасуючими кулями з боку окупантів. Українські військові зняли відео, як бойовики підпалюють траву біля позицій ЗСУ на Луганщині.
Військовослужбовці Збройних сил України беруть участь у локалізації осередків пожеж та надають допомогу місцевим громадам, які найбільше її потребують.

Читайте також:
Поліція встановила ймовірні чотири джерела займання, які переросли в пожежі на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна