В окупованому Криму школярів змушують співати гімн РФ і малювати Путіна, – прокуратура

 

В окупованому Криму дітям забороняють пропускати уроки з “патріотичного виховання”, де вони співають гімн Росії, малюють президента РФ Володимира Путіна, в юнармії дітей змушують “давати присягу”.

Про це розповіла прокурорка прокуратури Криму та Севастополя Ольга Пирогова в інтерв’ю “Громадському радіо”.

“Дитина у Криму не може не відвідувати уроки з патріотичного виховання. Їх змушують і гімни співати на початку уроку, давати присягу, наприклад, в юнармії… Були випадки, коли свідки нам повідомляли, що саме цей примус дитини співати гімн, малювати Путіна став однією з причин, чому вони покинули Кримський півострів і перемістилися на неокуповану територію”, – додала Пирогова.

Вона нагадала, що на Кримському півострові вже пройшло 11 кампаній за період окупації, під час який відбувся призов понад 25 тисяч громадян України.

“Після окупації півострова окрема увага РФ почала приділятися питанням мілітаризації освіти, мілітаризації спорту і культури. Пропаганда служби в армії серед дітей, на нашу думку, становить особливу загрозу, оскільки через воєнізоване виховання у свідомості дітей відбувається легалізація окупації Кримського півострова. Окрім того, діти починають себе ідентифікувати як громадяни Росії, і РФ цим нав’язує потім у подальшому службу у своїй армії, тобто в армії країни-окупанта”, – зазначила Пирогова.

Нагадаємо, за відмову служити в армії РФ окупанти засудили вже понад 120 кримчан.

Читайте також:
МЗС України висловило протест через призов кримчан у російську армію

Бились і стріляли: на ювілей “русской вєсни” окупанти в Криму прийняли дітей до “Юнармії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна