Попри рекомендації ЄС: Венедіктова заявила про початок відбору нового очільника САП

 

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова оголосила про початок процедури відбору очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це вона написала в понеділок, 5 жовтня, у фейсбуці.

“Україні потрібен потужний, дієвий і незалежний очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. І вже днями стартує процедура відбору – комісія укомплектована, офіс Генпрокурора готовий організаційно і технічно забезпечити весь процес на гідному рівні, без жодного втручання чи впливу”, – зазначила Венедіктова.

“Комісія має визначитися з датою першого засідання і незабаром оголосити конкурс на адміністративні посади в САП. Комісії буде непросто – місія відповідальна і надважлива, плюс – надзвичайний контроль громадськості та міжнародної спільноти”, –  розповіла генпрокурорка.

Нагадаємо, у серпні очільник САП Назар Холодницький оголосив про своє звільнення з посади.
17 вересня Верховна Рада затвердила склад конкурсної комісії з обрання нового глави САП, незважаючи на рекомендації Європейського Союзу. До комісії мали увійти 11 осіб, сім з яких призначить парламент, а ще чотири — рада прокурорів.
Раніше в МВФ попереджали, що, якщо Україна хоче продовжити отримувати кредити, їй слід зберегти незалежність антикорупційних органів.
Також у Європейському парламенті попередили Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути через проблеми з відбором керівника САП, а також про ризики для безвізу з ЄС.

Читайте також:
Європарламентарі в листі до Арахамії пригрозили скасуванням безвізу окремим політикам і олігархам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна