На Луганщині ліквідували сім із десяти осередків пожеж, – ДСНС

 

Станом на 18:00 понеділка, 5 жовтня, з десяти основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності на Луганщині ліквідували сім і ще два – локалізували.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

Зазначається, що рятувальники вживають заходів щодо локалізації осередка пожежі на околиці с. Смолянинове Новоайдарського району, де вогнем пройдено понад 1,4 тис. га лісових насаджень.

“Сили і засоби ДСНС зосереджено на захисті населених пунктів, польового артилерійського складу ЗСУ поблизу с. Боровеньки та газорозподільчої станції на околиці с. Олександрівка. Працює важка інженерна техніка ЗСУ (БАТ)”, – заявили у ДСНС.

Завдяки комплексному застосуванню наземних сил та авіації рятувальники не допустили поширення вогню до населених пунктів, потреби в евакуації не було.

Загалом до гасіння пожеж залучено близько 2,5 тис. осіб та понад 250 одиниць техніки, з них від ДСНС – майже 700 осіб та понад 120 од. техніки, у тому числі три літаки Ан-32П та два вертольоти ДСНС.

Читайте також:
Пожежі на Луганщині не дісталися складів боєприпасів, – ДСНС

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня та 1 жовтня на території Луганської повторно спалахнули пожежі на семи осередках. Горять очерети, суха трава, ліс, вогонь перекидається на будівлі в селах.
Найскладніша ситуація – вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони пожеж потрапило 32 населених пункти. На КПВВ “Станиця Луганська” вогонь знищив модуль пункту допомоги.
Загалом на цих пожежах загинули 11 осіб, травмовані – 18.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила понад десяток кримінальних проваджень.
В офісі генпрокурора опрацьовують чотири версії виникнення пожеж: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області; умисний підпал; самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов та необережне поводження з вогнем.
Штаб ООС заявляв про навмисні підпали та обстріли трасуючими кулями з боку окупантів. Українські військові зняли відео, як бойовики підпалюють траву біля позицій ЗСУ на Луганщині.
Військовослужбовці Збройних сил України беруть участь у локалізації осередків пожеж та надають допомогу місцевим громадам, які найбільше її потребують.

Читайте також:
На Луганщині знайшли останки чотирьох людей, яких вважали безвісти зниклими на пожежах

На Луганщині виникла нова пожежа: детонують снаряди, вогонь наближається до електропідстанцій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна