“Госпіталізований із двостороннім запаленням”: Марина Порошенко виступила з терміновим зверненням щодо хвороби чоловіка

 

Марина Порошенко записала відеозвернення з приводу хвороби чоловіка, яке пресслужба партії “Єропейська солідарність” оприлюднила вдень у суботу, 3 жовтня, з позначкою “термінове”.

Колишня перша леді, яка на місцевих виборах-2020 очолила список “ЄС” до Київради, повідомила, що Петро Порошенко госпіталізований із двосторонньою пневмонією, а ситуація в київських “ковідних” лікарнях – “вкрай погана”.

“Сьогодні з COVID-19 борються мій чоловік і наша донька. Петро Олексійович госпіталізований в одну з київських лікарень, яка лікує хворих на коронавірус. Попри те, шо мій чоловік має двостороннє запалення легень, він має сильну волю і демонструє її у боротьбі з хворобою. Він чітко дотримується прописаного протоколу лікування”, – розповіла Марина Порошенко.

“Тепер щодо ситуації в лікарнях Києва – вона вкрай погана, – заявила Марина Порошенко. – І я знаю про це далеко не у зв’язку з хворобою чоловіка. З самого початку епідемії коронавірусу, наш Фонд, ще навесні, переорієнтував свою діяльність на боротьбу з COVID-19. І забезпечував захисні костюми, маски, противірусні окуляри, пульсоксиметри, постачав сучасні цифрові рентген-апарати і нові апарати ШВЛ. Ремонтував не працюючі”.

“Минуло пів року – влада жодних висновків не зробила. І маємо результат: лікарі вже на межі виснаження, хоч роблять все можливе. В лікарнях не вистачає ліжок для хворих на короновірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. А зі спеціального фонду АнтиCOVID не закуплено навіть жодного апарату ШВЛ!
Поки гроші витрачали на все що завгодно, окрім медицини, влада повністю втратила контроль над протидією пандемії”, – сказала колишня перша леді.

“Ми розуміємо, що в цих умовах всі сили держави мають бути спрямовані на оснащення лікарень і забезпечення системи охорони здоров’я. Ми послідовно будемо над цим працювати.
Але зараз українцям, на жаль, доводиться розраховувати тільки на себе і на благодійників. Тому ще раз прошу кожного: користуйтесь масками і дотримуйтесь соціальної дистанції”, – додала Марина Порошенко.

Читайте також:
Рада пішла на карантин через спалах коронавірусу серед депутатів

Нагадаємо, про те, що Петро Порошенко інфікувався коронавірусом, стало відомо 29 вересня.

У Марини Порошенко COVID-19 не виявили, вона продовжує виборчу кампанію в Києві.

Раніше від коронавірусної хвороби вилікувалися, крім інших, Юлія Тимошенко та 91-річний почесний патріарх Філарет.

Читайте також:
Дональд Трамп із дружиною захворів на COVID-19 у розпал виборчої кампанії

Комбат “Госпітальєрів”, депутатка Яна Зінкевич захворіла на COVID вдруге за пів року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна