Дональд Трамп із дружиною захворів на COVID-19 у розпал виборчої кампанії

 

Президент США Дональд Трамп та його дружина Меланія захворіли на COVID-19.

Це сталося через день після перших дебатів кандидатів у президенти та за місяць до дати виборів, призначених на 3 листопада.

“Сьогодні ввечері перша леді і я отримали позитивний результат тесту на COVID-19. Ми негайно почнемо наш карантин і процес відновлення. Ми пройдемо через це разом!” – написав Трамп у твіттері ввечері 1 жовтня.

Допис Трампа з’явився через кілька годин після того, як Білий дім оголосив, що старший помічник президента Хоуп Хікс захворіла на коронавірус після кількох поїздок із президентом цього тижня.

Очевидно, що карантин та ізоляція не найкращим чином вплинуть на президентську кампанію республіканця Дональда Трампа, який мав би проводити зустрічі з виборцями та скорочувати відрив у рейтингу від демократа Джо Байдена (за замірами соціологів, Байден має приблизно 51% підтримки, Трамп – 43%).

Серед іншого, чинному президентові закидають неспроможність впоратися з викликами епідемії коронавірусу. Раніше Трамп намагався переконати американську громадськість, що найгірше з епідемії вже позаду.

Трампу 74 роки, що створює вищий ризик серйозних ускладнень від вірусу, зазначає також AP.

Нагадаємо, днями в Україні на COVID-19 захворіли Петро Порошенко та велика група народних депутатів, через що сесійні засідання Верховної Ради скасували до 20 жовтня.

Читайте також:
У Білому домі посилили заходи безпеки через проникнення COVID-19, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна