Ревізія Фонду боротьби з COVID-19: коштів недостатньо для реалізації трьох бюджетних програм, – РП

 

Уряд України розподілив усі 66 мільярдів гривень з Фонду боротьби з COVID-19, при цьому поки що витрачено близько третини коштів – 19,5 мільярда гривень, і вже недостатньо коштів для реалізації трьох бюджетних програм.

Про це йдеться в повідомленні Рахункової палати з посиланням на її голову Валерія Пацкана.

“Ми плануємо перевірити ефективність витрачання коштів Фонду боротьби з COVID-19. Швидше за все, наступного року, коли завершиться цей бюджетний рік. Але вже зараз оперативно моніторимо видатки з бюджету на боротьбу з COVID-19. Ще в липні уряд розподілив всі 66 мільярдів гривень фонду. Станом на 7 вересня 19,5 мільярда гривень – використані”, – сказав Валерій Пацкан.

За його словами, що з цих коштів 8,9 мільярда гривень – виплати з безробіття та часткового безробіття, на дітей ФОПів, страхові виплати та матеріальну допомогу медикам; 7,6 мільярда гривень – на дороги; 2,7 мільярда гривень – доплати до зарплати співробітникам МВС, МОЗ, виконавчої служби та інших; 262 мільйони гривень – закупівля обладнання, засобів індивідуального захисту.

Голова РП зазначив, що за шістьма бюджетними програмами не здійснювалися видатки на 14 мільярдів гривень. Зокрема, 6 мільярдів гривень не були виплачені МОЗ на доплати до зарплат медиків, ще 5,3 мільярда не були використані на закупівлю обладнання для приймальних відділень опорних установ охорони здоров’я.

За розрахунками фахівців Рахункової палати, у фонді недостатньо коштів для реалізації трьох бюджетних програм – доплати поліцейським, допомога з часткового безробіття та виплати допомоги на дітей ФОПів.

“Наприклад, залишок коштів за бюджетною програмою з виплати по частковому безробіттю – 480 мільйонів гривень (середньомісячні виплати – 560 мільйонів гривень). Для виплат у вересні коштів ще вистачить. А до закінчення карантину необхідно додатково 640 мільйонів гривень”, – зазначив Пацкан.

Нагадаємо, Фонд боротьби з COVID-19 був утворений Верховною Радою через секвестр багатьох інших витрат 13 квітня і загалом склав 66 млрд грн.

Читайте також:
Уряд роздав усі 66 млрд грн із Фонду боротьби з COVID: найбільше “полікували” дороги. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна