За затримання Саакашвілі під час переміщення до Польщі у 2018 році судитимуть прикордонників

 

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний висновок щодо посадовців Державної прикордонної служби України за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу у зв’язку із затриманням у 2018 році експрезидента Грузії та колишнього голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі.

Про це у четвер, 1 жовтня, інформує пресслужба ОГП.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній директор Департаменту оперативної діяльності та начальник Окремого відділу для виконання спеціальних завдань Державної прикордонної служби України організували та в лютому 2018 року здійснили незаконне затримання Саакашвілі у Києві. Після цього його примусово перемістили літаком до Польщі в порядку реадмісії”, – йдеться у повідомленні.

Щодо інших високопосадовців органів державної влади та правоохоронних органів, причетних до затримання і видворення Саакашвілі, розслідування триває.

Нагадаємо, у жовтні минулого року прокуратура відкрила провадження щодо видворення Саакашвілі з України в 2018-му.

10 вересня 2017 року ексголова Одесської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі прорвався в Україну з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.
12 лютого 2018 року його депортували на територію Польщі. 28 травня 2019 року новообраний президент Володимир Зеленський вніс зміни до указу свого попередника Петра Порошенка та повернув Саакашвілі громадянство.

Читайте також:
В Одесі кандидатом у мери зареєстрували Міхеіла Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна