Постійна рада ОБСЄ збирає екстрене засідання щодо Нагірного Карабаху

 

Постійна рада ОБСЄ увечері 29 вересня проведе екстрене засідання через ситуацію в Нагірному Карабаху.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці головування Албанії в ОБСЄ в твітері.

Спеціальне засідання розпочнеться о 19:00 за київським часом.

Читайте також:
Меркель закликає до негайного перемир’я в Нагірному Карабаху

Як інформувала “Новинарня“, 27 вересня армія Азербайджану почала наступ на різних ділянках лінії розмежування з Нагірним Карабахом, окупованим Вірменією. Такі дії в Баку пояснили численними обстрілами з боку вірмен напередодні.
Сторони повідомили про десятки жертв з обох боків, зокрема й серед мирного населення, та значну кількість знищеної техніки.
За даними з Азербайджану, внаслідок артобстрілу з боку ЗС Вірменії загинула ціла мирна родина – житель села Гашалти Нафталанського району Ельбрус Гурбанов і чотири члени його сім’ї.
Азербайджан заявив про звільнення восьми сіл на території Нагірного Карабаху. У Вірменії спростовують цю інформацію та стверджують, ніби на іншому боці воюють турецькі найманці.
Влади Вірменії і так званої “Нагірно-Карабаської республіки” оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію. Парламент Азербайджану прийняв постанову про запровадження воєнного стану в деяких регіонах країни.
Туреччина заявила про підтримку Азербайджану у конфлікті з Вірменією. В Анкарі вважають Вірменію відповідальною за загострення обстановки в Нагірному Карабаху та обіцяють надати підтримку Азербайджану.

28 вересня Міноборони Азербайджану заявило, що внаслідок бойових дій у Нагірному Карабаху були вбиті понад 550 військовослужбовців Вірменії. У Єревані це заперечували і говорили про загибель 31 військового та понад 200 поранених.

29 вересня у Нагірному Карабаху продовжилися напружені бої, азербайджанські військові заявили про значні втрати ЗС Вірменії. Своєю чергою Вірменія повідомила про те, що Азербайджан під час великомасштабного наступу зазнає втрат.

За словами очільника одного з департаментів МО Вірменії Арцруна Ованнісяна, станом на ранок вівторка, 29 вересня, вбито “понад 370 азербайджанських військових, ліквідовано 22 танки і десять одиниць іншої техніки ЗС АР”.

Читайте також:
Азербайджан заявив про знищення ще 4 танків і десятка вірменських військових у Нагірному Карабаху. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна