Азербайджан заявив про знищення ще 4 танків і десятка вірменських військових у Нагірному Карабаху. ВІДЕО

 

Вночі вівторка, 29 вересня, у Нагірному Карабаху продовжилися напружені бої, азербайджанські військові заявляють про значні втрати ЗС Вірменії.

У пресслужбі міністерства оборони Азербайджану повідомили, що вірменські армійці кілька разів намагалися контратакувати з метою повернути втрачені позиції біля міст Фізулі, Джебраіл та Агдере, селища Тертер.

Азербайджанські військові заявили, що “успішно оборонялися”.

“Під час нічних боїв змішана колона бронетехніки й автомобілів противника, що рухалася з Мадагіза у напрямку Агдере, і артилерійська батарея, яка проводила вогневу підтримку цьому переміщенню, були знищені авіацією ВПС Азербайджану, що дислокуються на даному напрямку”, – повідомили у міноборони АР і додали, що артилерією були знищені “чотири танки, один автомобіль та до десятка військових противника”.

Раніше Вірменія повідомила про те, що Азербайджан продовжує великомасштабний наступ в Нагірному Карабаху та зазнає втрат.

За словами очільника одного з департаментів МО Вірменії Арцруна Ованнісяна, станом на ранок, 29 вересня, вбито “понад 370 азербайджанських військових, ліквідовано 22 танки і 10 одиниць іншої техніки ЗС АР”.

Як інформувала “Новинарня“, 27 вересня армія Азербайджану почала наступ на різних ділянках лінії розмежування з Нагірним Карабахом, окупованим Вірменією. Такі дії в Баку пояснили численними обстрілами з боку вірмен напередодні.
Сторони повідомили про десятки жертв з обох боків, зокрема й серед мирного населення, та значну кількість знищеної техніки.
За даними з Азербайджану, внаслідок артобстрілу з боку ЗС Вірменії загинула ціла мирна родина – житель села Гашалти Нафталанського району Ельбрус Гурбанов і чотири члени його сім’ї.
Азербайджан заявив про звільнення восьми сіл на території Нагірного Карабаху. У Вірменії спростовують цю інформацію та стверджують, ніби на іншому боці воюють турецькі найманці.
Влади Вірменії і так званої “Нагірно-Карабаської республіки” оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію. Парламент Азербайджану прийняв постанову про запровадження воєнного стану в деяких регіонах країни.
Туреччина заявила про підтримку Азербайджану у конфлікті з Вірменією. В Анкарі вважають Вірменію відповідальною за загострення обстановки в Нагірному Карабаху та обіцяють надати підтримку Азербайджану.

За даними Міноборони Азербайджану, станом на 28 вересня, внаслідок бойових дій у Нагірному Карабаху були вбиті понад 550 військовослужбовців Вірменії. У Єревані це заперечують і говорять про загибель 31 військового та понад 200 поранених.

Читайте також:
Нагірний Карабах: армія Азербайджану знищила ще два вірменські танки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна