Combined Resolve XIV у Німеччині: фінальна битва завершилася перемогою “хороших хлопців”

 

В американському навчальному центрі Хохенфельс, що в Баварії (Німеччина), завершилися міжнародні маневри сил НАТО Combined Resolve XIV.

Про це в суботу, 26 вересня, повідомила пресслужба Генштабу ЗС України.

На заключному етапі активної фази підрозділи сили OPFOR зайняли оборону навколо найбільшого населеного пункту полігону – Убенсдорф. Всі важливі підходи до міста були перекриті колючим дротом, протитанковими загородженнями та заміновані.

Проте це не зупинило бригаду BLUFOR. На світанку, потужними ударами механізованих та танкових підрозділів, основні сили прорвали оборону навколо Убенсдорфа, а піхотинці штурмом взяли населений пункт.

Український взвод позначення дій противника від Міжнародного центру миротворчості та безпеки у складі американської роти займав оборону на одному з передніх рубежів. Саме на цьому напрямку у прорив пішов кавалерійський батальйон на танках Abrams та Bradley.

“Наш підрозділ підбив декілька броньованих машин піхоти та дещо сповільнив просування BLUFOR. Проте, за сценарієм навчань, OPFOR все ж мав програти”, – розповіли в штабі.

Зазначається, що механізована рота 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Лицарів Зимового походу, яка воювала на боці “хороших хлопців”, тобто BLUFOR, перебувала в другому ешелоні. Напередодні ввечері наші піхотинці знищили дві диверсійно-розвідувальні групи противника, які намагалися затримати наступ основних сил.

Після взяття Убенсдорфа залишки бронетехніки OPFOR відступили південніше. Бої “великих калібрів” в полі тривали ще декілька годин та завершилися перемогою сил BLUFOR.

Фотогалерея (пресслужба ГШ ЗСУ):

Combined Resolve XIV - ЗСУ - танки НАТО Combined Resolve XIV - ЗСУ Combined Resolve XIV - ЗСУ БМП Combined Resolve XIV - ЗСУ - 2 Combined Resolve XIV - ЗСУ - ЗУ-23-2 Combined Resolve XIV - ЗСУ - 3 Combined Resolve XIV - ЗСУ - 4
<
>

Читайте також:
Combined Resolve XIV: ССО вели аеророзвідку за допомогою БПЛА українського виробництва Sparrow

Як інформувала “Новинарня“, Україну на щорічних навчаннях Combined Resolve XIV у Хохенфельсі (американська база в Баварії, ФРН) представляли підрозділи 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, Міжнародного центру миротворчості та безпеки, Командування Сил спеціальних операцій ЗС України. Українські підрозділи “воювали” з обох сторін тренувань – як OPFOR, так і BLUFOR.
Зокрема, на навчаннях Combined Resolve зведена рота 28 омбр ЗСУ увійшла до складу танкового батальйону США.
Серед учасників маневрів-2020 були також підрозділи збройних сил Італії, Литви, Північної Македонії, Румунії, Словенії, США та Франції.
Загалом у заході взяли участь близько 3500 військовослужбовців НАТО та партнерів Альянсу.

Читайте також:
Combined Resolve XIV у Німеччині: український механізований взвод “знищив” блокпост противника

На навчаннях у Баварії українські ССО знищили ракетний комплекс противника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна