На навчаннях у Баварії українські ССО знищили ракетний комплекс противника

 

В активній фазі міжнародних військових маневрів Combined Resolve XIV, що тривають у Німеччині, спецпризначенці ЗС України умовно знищили ЗРК противника.

“Так, в ході навчань, підрозділ Сил спеціальних операцій Збройних Сил України отримав завдання щодо пошуку та знищення зенітного ракетного комплексу противника.
Після успішного виконання задачі група наших спецпризначенців запросила евакуацію повітряним шляхом. До неї було залучено чотири гелікоптери авіаційного компонента сил BLUFOR – два UH-60 Black Hawk та один CH-47 Chinook, а також бойовий вертоліт AH-64 Apache для здійснення вогневої підтримки.




Операція відбувалася в нічний час. Український підрозділ успішно евакуювали та доставили в інший район для виконання подальших завдань”, – повідомила вранці 20 вересня пресслужба Генштабу ЗСУ.

Під час евакуації. Фото: ГШ ЗСУ

Читайте також:
На навчаннях Combined Resolve у Німеччині зведена рота 28 омбр ЗСУ
увійшла до складу танкового батальйону США

Як інформувала “Новинарня“, Україну на щорічних навчаннях Combined Resolve XIV у Хохенфельсі (американська база в Баварії, ФРН) представляють підрозділи 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, Міжнародного центру миротворчості та безпеки, Командування Сил спеціальних операцій ЗС України. Українські підрозділи представлені з обох сторін тренувань – як OPFOR, так і BLUFOR.
Серед учасників маневрів-2020 – підрозділи збройних сил Італії, Литви, Північної Македонії, Румунії, Словенії, США та Франції.
Загалом у заході беруть участь близько 3500 військовослужбовців НАТО та партнерів Альянсу.

Читайте також:
Combined Resolve XIV у Німеччині: український механізований взвод “знищив” блокпост противника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна