Combined Resolve XIV: ССО вели аеророзвідку за допомогою БПЛА українського виробництва Sparrow

 

У ході активної фази міжнародних навчань “Combined Resolve XIV” підрозділ Сил спеціальних операцій ЗСУ разом із представниками ЗС США провів аеророзвідку місцевості в інтересах основних сил “BLUFOR” за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Завданням було відшукати місця скупчення техніки та особового складу противника, пунктів управління, логістичних центрів, повідомляє у вівторок, 22 вересня, пресцентр Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що українці привезли на маневри до Німеччини безпілотний літальний апарат “Sparrow” вітчизняного виробництва.

Фото: пресцентр ГШ ЗСУ

Американські колеги спостереження вели за допомогою безпілотного літального апарату RQ-20 “Puma”.

“Ми отримали завдання з нашого операційного центру щодо розвідки певних квадратів місцевості. Перш за все, нас цікавить техніка противника – її кількість, типи, а також чисельність особового складу”, – зазначив командир відділення БпЛА, якого цитує пресцентр ГШ.

За його словами, сучасну війну важко уявити без використання дронів. За відсутності “очей в небі” низку завдань значно важче виконати, а окремі – практично неможливо.

Всі дані, отримані в ході повітряної розвідки, оператори передають до операційного центру, де їх опрацьовують, встановлюють координати цілі і приймають рішення щодо подальших дій.

Читайте також:
Бої на Combined Resolve XIV: українці знищили два ворожі броньовики та десять бійців. ФОТО

Combined Resolve XIV у Німеччині: український механізований взвод “знищив” блокпост противника

На навчаннях Combined Resolve у Німеччині зведена рота 28 омбр ЗСУ увійшла до складу танкового батальйону США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна