Combined Resolve XIV у Німеччині: український механізований взвод “знищив” блокпост противника

 

На міжнародних військових навчаннях країн НАТО Combined Resolve XIV, які проходять у навчальному центрі “Хохенфельс” у Німеччині, український механізований взвод у складі американського батальйону ОPFOR “знищив” блокпост противника.

Про це 19 вересня повідомила пресслужба Генштабу ЗС України.

“Вчора у складі ротної колони українці здійснили марш у визначений район, де спершу відпрацювали питання організації оборони. Взвод взяв під охорону дорогу, щоб дати можливість безпечному проходу танкової роти. Наступним завданням було атакувати умовний блокпост сил BLUFOR та забезпечити подальший прорив танкових підрозділів батальйону. Відповідно до задуму тренувань, українці першими здійснили контакт із противником, запросили вогневу підтримку в механізованої роти OPFOR та захопили й утримували даний блокпост для проходу танкової колони”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що до складу американського батальйону ОPFOR також залучені підрозділи ЗС Румунії та Словенії.

“Вдома ми працюємо з бригадами, які нещодавно повернулися з району проведення операції Об’єднаних сил [на Донбасі]. Досвід у нас є, і ми маємо чим здивувати американських колег. Думаю, що мій взвод ефективно протистоятиме підрозділам, які зустрічатимуться нам в ході навчань. Військовослужбовці українського OPFOR готові зривати плани основних сил BLUFOR, – зазначив командир взводу лейтенант Аль Шамі Фарес Недаль.

Фотогалерея:

Combined Resolve XIV 2020 - ЗСУ Combined Resolve XIV 2020 - ЗСУ Combined Resolve XIV 2020 - ЗСУ Combined Resolve XIV 2020 - ЗСУ Combined Resolve XIV 2020 - ЗСУ FB_IMG_1600502255359 Combined Resolve XIV 2020 - ЗСУ Combined Resolve XIV 2020 - ЗСУ
<
>

Серед головних завдань батальйону OPFOR на цих навчаннях – ускладнення та зрив логістичного забезпечення основних сил BLUFOR, ведення диверсійних дій, а також демонстрація на практиці прорахунків в плануванні та слабких місць в побудові бойових порядків.

Читайте також:
На навчаннях Combined Resolve у Німеччині зведена рота 28 омбр ЗСУ
увійшла до складу танкового батальйону США

Як інформувала “Новинарня“, Україну на щорічних навчаннях Combined Resolve XIV представляють підрозділи 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, Міжнародного центру миротворчості та безпеки, Командування Сил спеціальних операцій ЗС України. Українські підрозділи представлені з обох сторін тренувань – як OPFOR, так і BLUFOR.
Серед учасників маневрів-2020 – підрозділи збройних сил Італії, Литви, Північної Македонії, Румунії, Словенії, США та Франції.
Загалом у заході беруть участь близько 3500 військовослужбовців НАТО та партнерів Альянсу.

Читайте також:
Учасник навчань Combined Resolve у Німеччині Віктор Кевлюк: Бачу чотири планки “ми як НАТО”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна