Навального виписали з берлінської клініки “Шаріте”

 

Російського політика Олексія Навального виписали зі стаціонару берлінської клініки “Шаріте”, де він проходив лікування після отруєння “Новічком”.

Про це в середу, 23 вересня, повідомили на сайті клініки.

“Стан пацієнта поліпшився настільки, що він був виписаний зі стаціонару. Олексій Навальний лікувався в “Шаріте” 32 дні, з них 24 дні – в реанімації. Виходячи з його поточного стану, лікарі вважають, що повне одужання можливе. Однак ще занадто рано оцінювати потенційні довгострокові наслідки його важкого отруєння”, – йдеться в заяві.

Відзначається, що рішення оприлюднити подробиці стану здоров’я Навального було прийнято після консультації з пацієнтом і його дружиною.

Читайте також:
Навальний прийшов до тями й розповідає подробиці про отруєння, – ЗМІ

Навальному стало зле під час польоту з Томська в Москву, через що літак екстрено сів в аеропорту Омська. Оточення Навального припускає, що в поїздці по Сибіру його могли отруїти невідомою речовиною, підмішаною в чай.

Навальний перебував у комі, підключений до апарата штучної вентиляції легень. Омські лікарі оцінювали стан Навального як важкий, але заявляли про відсутність слідів отрути.
На лікування до Німеччини його відпустили лише під тиском громадськості.

22 серпня Олексія Навального перевезли спеціальним медичним літаком з Омська до Берліна. У клініці “Шаріте” підтвердили його отруєння із застосуванням речовини з групи інгібіторів холінестерази.

Згодом уряд Німеччини заявив, що тести, проведені на зразках, взятих у російського опозиційного політика, показали наявність нервово-паралітичної речовини “Новічок” часів СРСР. Речовиною тієї ж групи в 2018 році в Солсбері російські агенти отруїли колишнього співробітника ГРУ, перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, а також випадкових британців.

За даними німецької преси, Навальному в чай додали “покращену” модифікацію “Новічка”, і планувалося, що він помре в літаку під час перельоту з Сибіру.

Читайте також:
“Навального отруїли “Новічком”. Що це означає?”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна