“Навального отруїли “Новічком”. Що це означає?”

 

Микола Княжицький
народний депутат від “Європейської солідарності”, колишній журналіст

(FB)

Навального отруїли “Новічком”. Що це означає?

Вбити Навального можна було багатьма способами. Але таке вбивство мало б менший резонанс. Отруєння “Новічком” – це як автограф російських спецслужб і російської влади, Путіна.

“Новічком”- щоб показово, щоб усі зрозуміли: не коритися Путіну не можна. Прийдуть і дадуть “Новічка”.

Чи хотіли вбити Навального? Мабуть, так. Але не це головне. Головне було показово покарати отрутою, монополію на яку має держава.

Нервово-паралітичні сполуки розроблялися не як засоби індивідуальної дії, а як масова хімічна зброя. Тому це не найнадійніший спосіб убивства. Але показовий.

Російській владі було байдуже, помре Навальний, врятують його чи він залишиться хворим і неповносправним. Головне – покарати. Показово.

Їм байдужа міжнародна реакція, як і життя людини. Їм навіть байдуже, чи німці його врятують, чи знайдуть речовину, якою труїли. Врешті, сучасні технології дозволяють знайти усе приховане. Головне – покарати.

Це інша, нелюдська етика, яка людям нерадянським погано зрозуміла.

Кому там заглядав в очі Володимир Зеленський?

Читайте також:
В уряді Німеччини заявили, що Навального отруїли “Новічком”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна